Anton Hrachovský Hokej

Zemetrasenie v kádri HC Nové Zámky: Klub opúšťa kapitán a ďalší útočníci

Po sérii nepresvedčivých výsledkov rozviazal klub zmluvy s dvoma legionármi. Okrem toho je na odchode aj druhý najproduktívnejší hráč tímu.

Ilustračný obrázok k článku Zemetrasenie v kádri HC Nové Zámky: Klub opúšťa kapitán a ďalší útočníci
Foto: Geleta Zsolt

Podľa informácií z kuchyne miestneho hokejového klubu opúšťajú Nové Zámky až traja hráči – Rastislav Špirko, Anatoli Raenko a Dmitri Monya. Ruskí útočníci podľa vedenia klubu nesplnili očakávania. V prípade Špirka (na snímke) bolo od začiatku jeho pôsobenia v Zámkoch jasné, že za ne neodohrá celý ročník.

Špirko chce zo Zámkov do zahraničia

Obaja ruskí útočníci prispeli do klubovej štatistiky dokopy iba 6 kanadskými bodmi, pričom na starosť mali mať práve produktivitu tímu. Raenko tak opúšťa klub s bilanciou 1+4 v 16 dueloch, Monya sa prezentoval 1 gólovou prihrávkou v 7 zápasoch.

Rastislav Špirko prestúpil k bielo-zeleným v závere augusta 2017. V zápasoch nastupoval ako kapitán a so 14 (4+10) bodmi z 23 zápasov bol druhým najproduktívnejším hráčom tímu. „Pôvodná dohoda s Rasťom Špirkom znela na dva mesiace a predĺžili sme to do polovice novembra. Rasťo sa chce pripraviť na nový angažmán a preto sme mu vyhoveli a uvoľnili ho. Nevie ešte, kde bude pokračovať, ale rieši prioritne zahraničný klub,“ vysvetlil František Sucharda, prezident HC Nové Zámky pre klubový web..

Hráčov HC Nové Zámky čaká ďalší tipsportligový duel už v piatok 24. novembra na ľade Popradu, o dva dni neskôr privítajú doma aktuálneho ligového majstra – Banskú Bystricu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM