Regióny Rôzne

Zemplínsky kapor prilákal na Šíravu vyše sto rybárov: Sledujte tie obrovité úlovky!

K slovenskému moru si to v týchto dňoch namierilo množstvo rybárov. Cieľ? Chytiť toho najväčšieho kapra. Pozrite si prvé pozoruhodné úlovky na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Zemplínsky kapor prilákal na Šíravu vyše sto rybárov: Sledujte tie obrovité úlovky!
4
Galéria
Zdroj: Slovenský rybársky zväz Mi

Na Zemplínskej šírave v týchto dňoch prebiehajú medzinárodné preteky rybárov s názvom Zemplínsky kapor 2017. Odštartovali 16. a potrvajú až do 23. septembra. Jedná sa už o deviaty ročník týchto pretekov v love kaprov. V tomto ročníku súťaží viac ako stovka rybárov a nájdu sa aj takí, čo prišli spoza našich hraníc.

Lovia aj ženy

„Prekvapením pre štartujúcich bol aj príchod ženského družstva. Dievčatá hneď zapadli do kolektívu,“ zverejnili organizátori. Rybárov môžete zahliadnuť, ako lovia v prímestskej oblasti, na Kamenci, Klokočove, Paľkove, Zalužiciach, Lúčkach a Hôrke.

Oficiálne otvorenie začalo v sobotu slávnostným ceremoniálom so sľubom rybárov a rozhodcov. Od nedele sa úlovky hlásia rozhodcovi, ktorý ich odváži, zdokumentuje a zapíše do úlovkovej listiny. Pod jeho dohľadom ryby pustia späť do Šíravy.

Došlo aj na prerušenie

Prvá ulovená ryba bola nahlásená v nedeľu ráno z prímestskej oblasti s váhou 6 550 gramov. Neskôr sa preteky museli prerušiť pre silné vlny a vietor. Bol zákaz vývozu a zdržiavania sa na vodnej hladine, ale napokon sa počasie upokojilo a rybárom sa podarili ďalšie veľké úlovky.

Vlani rybári najviac rýb chytili na Paľkove. V rovnakej oblasti bol počas aktuálneho ročníka chytený už úlovok s váhou 15 740 gramov, ale aj ďalší a ešte ťažší kapor s váhou až 19 890 gramov, ktorého ulovili rybári počas uplynulých dní.

Prvé pozoruhodné úlovky súčasného ročníka súťaže Zemplínsky kapor si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Na Šírave prebieha Zemplínsky kapor 2017, FOTKY prvých veľkých úlovkov
4
Galéria
Zdroj: Slovenský rybársky zväz Mi
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM