Jakub Forgács Správy

Žena (64) z bystrického okresu hospitalizovaná: Je vo vážnom stave, diagnostikovali jej SARI!

V okrese Banská Bystrica sa vyskytol prípad ťažkého akútneho respiračného ochorenia. Ženu (64) s cukrovkou museli hospitalizovať na internom oddelení Rooseveltovej nemocnice. Lekárom sa jej stav nepozdával, a tak urobili testy, ktoré potvrdili ich obavy.

Ilustračný obrázok k článku Žena (64) z bystrického okresu hospitalizovaná: Je vo vážnom stave, diagnostikovali jej SARI!
Zdroj: TASR

„Prípad SARI pre respiračné zlyhávanie sa týka pacientky (64) z okresu Banská Bystrica s cukrovkou,“ informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Banská Bystrica Mária Tolnayová. Ako pokračovala, žena bola prijatá na internom oddelení Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

„Vedená bola ako dekompenzovaný pacient s diabetes mellitus (cukrovka) s teplotou,´ pôvodne pripisovanou gangranóznej nohe pri podozrení na sepsu,“ povedala Tolnayová. Ako spomenula, lekári však vyslovili aj podozrenie na chrípku, ktoré bolo v stredu potvrdené rýchlotestom na AH1. „Včerajšie testy potvrdili metódou PCR chrípku typu A(H1N1),“ dodala Tolnayová.

Pacientka je podľa jej slov v súčasnosti preložená na ARO, užíva antivirotiká, predpísaná je aj ďalšia liečba. Jej stav je vážny.

Problémy však robí aj chrípka. Hoci ešte zďaleka nedosiahla svoj tohtoročný vrchol, počet chorých sa z týždňa na týždeň rapídne zvyšuje. Lokálne epidémie sú v deviatich z 13 okresov Banskobystrického kraja a mnohé materské a základné školy zatvorili už pred jarnými prázdninami, ktoré sa v kraji začínajú od pondelka. V Rooseveltovej nemocnici z tohto dôvodu platí zákaz návštev.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM