Barbara Dallosová Krimi

Žiarčan (42) zastavil auto so samopalom v ruke: Vodič sa nezľakol a spravil niečo nečakané!

Posádka auta na žiarskej ceste prežila chvíle, z ktorých tuhne krv v žilách. Podľa policajných informácií sa im ozbrojený muž vyhrážal, že ich postrieľa. To ale ešte netušil, že odvaha nechýba ani im...

Ilustračný obrázok k článku Žiarčan (42) zastavil auto so samopalom v ruke: Vodič sa nezľakol a spravil niečo nečakané!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia v Žiari nad Hronom obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania 42-ročného muža zo Žiaru nad Hronom. Ten sa podľa hovorkyne v sobotu (13.2.) okolo 14:30 hod. pred čerpacou stanicou v Žiari vyhrážal zabitím štyrom Žiarčanom v aute.

Ako vysvetlila hovorkyňa, ozbrojený muž najprv zastavil auto (Volkswagen), v ktorom všetci sedeli, kľakol si predeň a pod hrozbou použitia samopalu mužov v aute vyzval, aby všetci vystúpili, lebo ich postrieľa.

,,Poškodení zo strachu o svoj život na vyhrážanie nereagovali, na čo obvinený pristúpil k vodičovým dverám s namierenou zbraňou a opäť ich vyzval, aby okamžite všetci vystúpili z vozidla, inak všetkých postrieľa. Vodič z vozidla vystúpil, pričom ale neustále mieril zbraňou na posádku auta sediacu na zadných sedadlách a stále sa im vyhrážal zabitím. Potom ako vodič vystúpil z vozidla, páchateľovi vytrhol samopal z rúk a ten spadol pod auto," opisuje hovorkyňa odvážny čin Žiarčana, ktorý sedel za volantom.

Ako pokračovala, na to sa dal páchateľ na útek smerom do poľa a poškodení privolali políciu, muži zákona Žiarčana na úteku zadržali v priebehu niekoľkých minút.

,,Po zadržaní bol podrobený dychovej skúške, pričom mu namerali takmer 2 promile alkoholu. Po vykonaní procesných úkonov ho umiestnili do policajnej cely," uzavrela Faltániová s tým, že za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM