Barbara Dallosová Regióny

Žiarska športová hala zmodernizovaná i v útrobách: Čo sa skrýva pod palubovkou? FOTO

Stuha je prestrihnutá a športová hala oficiálne otvorená. Žiarski športovci pri slávnostnej otváračke okúsili už i palubovku, vynovené sú ale i priestory, ktoré z tribúny nevidieť...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska športová hala zmodernizovaná i v útrobách: Čo sa skrýva pod palubovkou? FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Premena schátranej športovej haly na modernú budovu prebiehala niekoľko mesiacov. Jeden z najväčších investičných projektov mesta za posledné obdobie je definitívne dokončený.

Slávnostné otvorenie (11.9.) prebehlo vo veľkom štýle. Otváračkový ceremoniál hneď preveril aj kapacitu tribúny, ktorá sľubuje 300 miest. O návštevníkov núdza nebola a už na pohľad sa voľný flek hľadal len ťažko. Halu otváral príhovorom primátor Peter Antal, ktorý za asistencie malých žiarskych športovcov strihal i stuhu.

Koše na diaľkové ovládanie

Novú palubovku včera krstili volejbalistky i basketbalisti. Ešte pred ceremoniálom sa bývalé extraligové hráčky VK MŠK Žiar nad Hronom postavili proti Old Boys Hliník nad Hronom, po strihaní stuhy zase nové koše testovali muži z MŠK Žiar nad Hronom proti extraligovému klubu MBK SPU Nitra.

,,Hlavné basketbalové koše sú na diaľkové ovládanie, bočné ktoré sa dajú ovládať mechanicky, aby nezavdzali divákom vo výhľade," vysvetľuje Rozenberg.

Basketbal a volejbal ale nie sú jediné športy, na ktoré sa môže hala využívať. Ako uviedol riaditeľ Technických služieb Igor Rozenberg, do haly sa doplnilo i tensové vybavenie a vo veľkorysom priestore sú podmienky aj pre štvorhru.

Klubové miestnosti s televízormi

Okrem hracej plochy a tribúny prešli rekonštrukciou i ostatné priestory. V suteréne, teda pod palubovkou, sa nachádzajú nové klubové miestnosti pre športovcov s vybavením ako kávovar, chladnička, či televízor. Elektroniku poskytol sponzor.

,,Dostali sme tri televízory 125-ky (pozn. redakcie – uhlopriečka). Jeden je umiestnený v basketbalovej klubovej miestnosti, jeden vo volejbalovej a jeden v spoločnej veľkej miestnosti, ktorú pracovne nazývame VIP miestnosť. Tréneri môžu televízory využívať i na rozoberanie záspasov a tvorbu nejakej stratégie," hovorí o vybavení riaditeľ mestskej eseročky s tým, že okrem televízorov dostala hala od sponzora aj tri notebooky.

Chodba pod palubovkou, ktorú lemujú dvere do klubových miestností, končí posilňovňou. V tej si ale športovci zatiaľ nezacvičia. Posilňovacie stroje už v miestnosti sú, na využiívanie ale ešte nie je pripravená.

Podľa Rozenberga túto miestnosť momentálne využívajú robotníci na prezliekanie a ešte ju na tento účel budú nejaký čas potrebovať. ,,Keďže budú ešte prebiehať nejaké dolaďovacie práce a hľadať sa skryté závady, robotníci budú pokračovať v práci. Predpokladám, že začiatkom októbra by mohol prísť odborník, ktorý navrhne nejaké optimálne rozmiestnenie tej posilňovne," sľubuje.

70 parkovacích miest

Hoci hala už môže slúžiť, v najbližších týždňoch ju ešte čaká niekoľko kozmetických úprav a tiež revitalizácia okolitých priestranstiev. Zvýšiť by sa mala tiež kapacita parkoviska. Ako vysvetlil Rozenberg, oficiálne sa parkovisko rozšíri o 19 miest, v praxi ich ale pribudne ešte viac. ,,Pribudne aj plocha vysypaná štrkom, kde sa dá tiež odstaviť auto, takže v podstate bude k dispozícii 70 miest a to nie iba pre návštevníkov športovej haly, ale aj futbalového štadiónu, parku a počas letnej sezóny i kúpaliska," do­dal.

Otváračka žiarskej haly: Takto vyzerá náš nový športový stánok
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM