Barbara Dallosová Regióny

Žiarska základka s veľkými plánmi, stavajú špeciálny areál: Tu sa v laviciach vysedávať nebude!

Jedna zo základných škôl sa púšťa do projektu budovania edukačno-výskumného areálu. V tom by sa deti mali vzdelávať po novom. Viac o plánoch prezradila riaditeľka.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska základka s veľkými plánmi, stavajú špeciálny areál: Tu sa v laviciach vysedávať nebude!
Zdroj: TASR

Učenie trochu inak

Do výstavby edukačno-výskumného areálu sa pustila II.ZŠ na Ul. M.R.Štefánika v Žiari nad Hronom. Ten má poskytnúť priestor pre pútavú a inovatívnu výučbu.

,,Naším zámerom je vybudovať výskumno-edukačný areál pre žiakov celej školy, ktorý bude slúžiť pre potreby výučby prírodovedných predmetov či na realizáciu žiackych projektov. Žiaci tak budú pri výučbe konfrontovaní aj s praktickými ukážkami toho, čo sa učia," vysvetlila riaditeľka školy Ľubica Baranová.

Skleník už stojí

Projekt akejsi živej učebnice prírodovedných predmetov chce škola realizovať z nadačných programov. V súčasnosti už v areáli stojí skleník, na ktorý získala grant 2 000 eur. Pomocou takýchto prostriedkov by mala škola areál postupne dostavať.

,,Už minulý rok sme žiadali o grant na celý projekt, ale nedostali sme ho. Teraz sme to skúšali opäť a podporili náš čiastočne, teda dostali sme prostriedky na skleník. Areál budeme budovať postupne, budeme sa snažiť využiť všetky takéto grantové možnosti, aké sa dajú," priblížila Baranová.

Skleník stojí v zadnej časti areálu školy, pri športových plochách. S výsadbou produkčných záhradiek chcú začať na jar budúceho roka.

Môže vás zaujímať:

Školy by ich privítali, mesto podporilo. Na žiarskych základkách ale psychológov nenájdete. Prečo?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM