Barbara Dallosová Rôzne

Žiarske kupko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?

Obľúbené žiarske kúpalisko počas horúceho víkendu praskalo vo švíkoch. Návštevníci, ktorí na vynovené kupko zavítali počas dvoch voľných dní, sa dajú rátať v tisícoch.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kupko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?
Zdroj: TASR

Žiarske kúpalisko, ktoré sa niekoľko týždňov pripravovalo na návštevníkov i rekonštrukciou svojich priestorov, odštartovalo sezónu už pred týždňom (27.6.). Otváračková sobota však veľa návštevníkov neprilákala. Slniečko sa skôr skrývalo a lístok na žiarske kúpalisko si kúpilo len zopár ľudí. Čítajte tu: Prvý deň sezóny na vynovenom žiarskom kupku OBRAZOM: Počasie štrajkovalo, nikde ani živej duše

Horúčavy, pred ktorými náš okres varovali i meteorológovia, sa však tento víkend naozaj dostavili. Plážová plocha kúpaliska sa zaplnila dekami a uterákmi a narozdiel od predošlého víkendu mal personál kúpaliska čo robiť.

Návštevníci sa tešili z novej zámkovej dlažby okolo celého obvodu hlavného bazéna. Tú ešte lemuje zábradlie, ktoré má ľudí navigovať, aby do bazénovej časti vstupovali cez štyri brodiská. Vstupné na zrekonštruované kúpalisko sa však oproti minulému roku nezmenilo. Tento víkend sa návštevníci, ktorí si pri bráne kúpili lístok, dajú počítať dokonca v tisícoch. Prevádzkovatelia kúpaliska ešte presné číslo nemajú, už v porovnaní s minuloročným júlom to však vyzerá na rekordnú návštevnosť.

,,Presné čísla ešte nemáme, ale v sobotu to bolo necelých 1 300 návštevníkov a v nedeľu viac než 1 600 návštev­níkov," uviedol pre portál Žiar24 Peter Jagoš z Technických služieb. Takmer tri tisícky predaných lístkov za celý víkend sú slušným číslom v porovnaní s tým, že len za celý mesiac júl sa minulú sezónu predalo na žiarskom kúpalisku 7 691 lístkov.

Minulý týždeň otvorilo svoje brány po ročnej prestávke tiež kremnické kúpalisko Katarína. V prevádzke je však zatiaľ bez plaveckého bazéna, čomu prevádzkovatelia prispôsobili i cenu vstupného. Čítajte VIAC.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Žiaru je nočné kúpanie

Praktický PREHĽAD pre priateľov prírodných kúpalísk: V ktorých tajchoch v regióne sa tento rok osviežime?

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Žiari a okolí

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM