Barbara Dallosová Kultúra

Žiarski hudobníci s dávkou čierneho humoru: Nakrúcanie na cintoríne, smrť Kulicha a najkrajšia zubatá :)

Úsmevno-morbídny videoklip je akousi predstavou frontmana kapely o vlastnej rozlúčke so životom. Nakrúcalo sa priamo na žiarskom cintoríne a v Dome smútku. Rekvizity, vrátane rakvy, sú mrazivo skutočné...

Ilustračný obrázok k článku Žiarski hudobníci s dávkou čierneho humoru: Nakrúcanie na cintoríne, smrť Kulicha a najkrajšia zubatá :)
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Dobre je, keď ťa Zubatá vyzuje… Spieva Janko Kulich v novej pesničke, v klipe však frontmana zoskupenia Janko Kulich a Kolegium neuvidíte. Zastúpi ho v ňom totiž rakva, nad ktorou svojsky, s fľašou v ruke, trúchlia jeho kapelnícki kolegovia.

Chcem pekný pohreb!

Na smutno-smiešnu pieseň sa jej tvorcovia pozerajú s nadhľadom. ,,Hlavný nápad, to tzv. „vyzutie“, mi našepkali moji švagrovia, ktorí tento pojem používali aj v bežnej hovorovej reči. Toho vyzulo, toho vyzulo … až sa mi to tak zapáčilo, že vyzulo mňa,„ hovorí s úsmevom Kulich. ,,Je to veselá pieseň o smrti, ktorú som napísal len tak, že až raz … chcem pekný pohreb, dychovku, D.J.a,“ dodal.

Ako miesto pre nakrúcanie pritom poslúžilo autentické prostredie žiarskeho cintorína a Domu smútku. ,,Oslovil som kolegyňu Silviu Hlôškovú, ktorá vybavila všetko potrebné s pracovníkmi cintorína a spoluprácu pri natáčaní. Silvia bola dokonca ochotná zahrať si s nami vo videoklipe, na čo som obzvlášť hrdý," vysvetľuje Kulich s tým, že pracovníci cintorína im vyšli v ústrety a zapožičali všetko potrebné.

Natáčanie nebolo veselé

Hoci ide o veselú pieseň a napriek myšlienke smrti aj mnohé momenty klipu môžu pôsobiť úsmevne, Kulich tvrdí, že nakrúcanie žiadna sranda nebola. ,,Musím priznať, že keď sme prišli točiť klip na cintorín, všetci zúčastnení mali veľký rešpekt a teda vôbec nešlo o veselé natáčanie. Predsa len, Dom smútku ako taký je miestom poslednej rozlúčky, nebolo by slušné sa tam blázniť, veseliť. Celé natáčanie prebehlo veľmi ticho, slušne a s pokorou," opisuje spevák a dramaturg žiarskeho MsKC.

Je Zubatá blondína?

Tá, ktorá si v klipe prišla po Janka Kulicha, áno. Tvorcovia sa nedržali vžitej predstavy o hrozivej strige a smrť s kosou si zahrala mladá baba. ,,Okrem všetkých, ktorí nám s klipom pomohli, sa chcem poďakovať aj našej kamarátke Simonke Jůzovej, ktorá sa zhostila netradičnej a ťažkej úlohy Zubatej. Aj to je dôkaz, že smrť môže byť aj krásna,„ smeje sa Kulich a kladie si otázku: ,,Veď kto si môže povedať, že videl vlastný pohreb?“

Onedlho by mal vzniknúť ďalší klip a v ňom hudobníci sľubujú aj ďalšiu krásku. Zubatá je ich v poradí desiatym klipom, svetlo sveta majú v blízkej dobe uzrieť ďalšie dva. ,,V najbližšej dobre pripravujeme výrobu ďalších dvoch videoklipov, pričom v jednom z nich si zahrá aj známa slovenská herečka Barbora Švidraňová," avizoval Janko Kulich.

Pozrite si klip k piesni Zubatá medzi prvými v našej fotogalérii! Hrajú: Matúš Holečka, Marián Vojtko, Štefan Hlôška (všetci Kolegium), Ján Tomasovits, Michal Libjak, Silvia Hlôšková, Janko Šlajferčík, Simonka Jůzová. Kamera: DuPe

Viac klipov z dielne kapely Janko Kulich a Kolegium nájdete TU.

Titul. foto: DuPe

Pozrite si klip k piesni Zubatá medzi prvými!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM