Barbara Dallosová Kultúra

Žiarsky Mikuláš tento rok po novom: Miesto kabrioletu či konského povozu stavili organizátori na známu tvár

Mikuláš. Podujatie roka najmä pre najmenších. Ten žiarsky si vždy potrpel na originálne príchody, tento rok sa organizátori budú snažiť upútať pozornosť niečím iným. Poznáme dátum i program.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky Mikuláš tento rok po novom: Miesto kabrioletu či konského povozu stavili organizátori na známu tvár
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarskeho Mikuláša sme už videli na námestie prichádzať na kabriolete, na povoze s koňmi, či dokonca po lane zo strechy bieleho domu. Tento rok sa organizátori rozhodli staviť na iné tromfy.

Mikuláš na kabriolete sa nezavďačil každému

Mikuláš zažne vianočný stromček uprostred Námestia Matice slovenskej v sobotu 5. decembra. Organizátorom podujatia je žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC). Veľké antré sa však tento rok vraj nechystá.

,,Po skúsenostiach z minulých ročníkov sme sa rozhodli, že nebudeme upriamovať pozornosť práve na ten príchod Mikuláša. Minulý rok sme napríklad avizovali, že pôjde na koči ťahanom koňmi, ale pre to kvantum ľudí hrozilo, že by sa koníky mohli splašiť, takže musel zaparkovať ďalej. Keď sme zase jeho príchod skúšali ozvláštniť kabrioletom, tak sa to stretlo aj s vlnou negatívnejších reakcií," hovorí producent MsKC Janko Kulich.

Lenka ako Anjelinka

Tento rok sa teda organizátori pri tvorbe programu nesústredili na príchod Mikuláša. Lákadlom má byť žiarska herečka a speváčka, deťom známa najmä z populárnej detskej relácie, Lenka Libjaková.

,,Tohtoročný program sme doplnili o modernú interaktívnu rozprávku a stavili sme na to, že tam príde momentálne najväčšia detská hviezda zo Žiaru Lenka Libjaková, ktorá sa predstaví ako Anjelinka Čertiková," avizuje Kulich.

Ako bonus kino zadarmo

Tohtoročné mikulášske slávnosti začnú vianočnou rozprávkou Mikulášska cesta okolo sveta o 16:00 hod. priamo na námestí. Nasledovať bude čakanie na Mikuláša s Anjelinkou Čertíkovou, rozvietenie stromčeka a krátky fototermín pre tých, ktorí sa budú chcieť s Mikulášom i Anjelinkou cvaknúť.

Novinkou je mikulášske kino. Premietanie animáku Muno: Strážca Mesiaca začne o 17:30 v kinosále Kina Hron (MsKC). Mikulášske kino je zadarmo, stačí si voľný lístok vyzdvihnúť pri pokladni.

Môže vás zaujímať:

Talentovaná Žiarčanka Lenka Libjaková (20): Od spevu rovno pred kameru, dnes je z nej vyťažená herečka

Po dlhých mesiacoch sa už môžete začať opäť tešiť: Info o žiarskych vianočných trhoch!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM