Barbara Dallosová Regióny

Žiarsky poslanec Milan Gocník po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?

Pred rokom bol len obyvateľom mesta, dnes je i zástupcom hlasu ľudu. Milan Gocník patril po novembrových voľbách medzi nové tváre žiarskej samosprávy. Takto sa na mesto pozerá po roku v komunálnej politike.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky poslanec Milan Gocník po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?
Zdroj: Dnes24.sk

V minuloročných komunálnych voľbách získalo poslanecký mandát v Žiari nad Hronom aj niekoľko dovtedy neznámych tvárí. Jednou z nich bol právnik Milan Gocník, ktorý je poslancom za štvrtý volebný obvod Pod vršky.

Ako sám tvrdí, jeho uhol pohľadu sa po ujatí sa funcie nezmenil. ,,Zachoval som si tú istú optiku, ktorou som sa pozeral aj predtým, ako som sa stal poslancom. Príležitosti na zmeny som videl aj predtým, jediný rozdiel vidím v tom, že teraz je tie zmeny, ktoré chcem prezentovať, lepšie počuť," myslí si poslanec.

Číslo jedna – parkovanie

Úlohou poslanca Mestského zastupiteľstva je okrem iného byť akýmsi spojovníkom medzi chodom samosprávy a obyvateľmi mesta. Podnety, s ktorými sa obyvatelia obracajú na Milana Gocníka, sa podľa jeho slov často opakujú.

,,Ak by som spravil rebríček z podnetov, ktoré sa ku mne dostali, tak obyvateľov najviac trápi parkovanie na Pod vrškoch. Na druhom mieste sú nové cesty, resp. úprava ich povrchu – tzv. emulzný náter, ale aj schody vedúce z podchodu smerom na sídlisko či prehľadnosť a bezpečnosť križovatiek," menuje.

Čítajte tiež: Rozhorčení obyvatelia Pod vŕškov krátko po rekonštrukcii: Toto nie sú asfaltky, ale štrkovisko!

Oslovia ho osobne i napíšu na facebooku

Spôsobov, ako podnet posunúť poslancovi, je niekoľko. V posledných rokoch sa stávajú štandardom aj oficiálne profily politikov na sociálnych sieťach. Ako hovorí Gocník, v jeho prípade sú rovnako zastúpené všetky kanály. Podnety dostáva prostredníctvom telefónu, e-mailu, oficálneho facebookového profilu, no ľudia ho oslovujú i osobne.

,,Žiadny z týchto podnetov nevnímam ako sťažnosť, ale ako príležitosť na zlepšenie života na sídlisku alebo v meste, ktorú vidí niekto iný. Ako sa hovorí: „viac hláv, viac rozumu,“ tak nejako to asi bude platiť aj pri očiach," dodáva s úsmevom.

Na otázku, ako vychádza so svojimi poslaneckými kolegami, odpovedá diplomaticky: ,,Tak ako v živote, tak aj v mestskom zastupiteľstve sme si všetci rovní, preto rešpektujem všetky svoje kolegyne a kolegov."

Môže vás zaujímať:

Peter Antal otvorene o komunikácii cez svoj facebook: Tu majú ľudia väčšiu guráž ako v realite

Odvážne rozpočtové plány žiarskej radnice: Pol milióna eur na štadión, ešte viac na nové centrum

Mestský poslanec Rastislav Uhrovič: S týmto sa na mňa obracajú Žiarčania, ktorí majú Kortínu za rohom

Primátor a jeho zástupca na jednej kandidátke: Kukolík ochotný vzdať sa viceprimátorskej stoličky!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM