Barbara Dallosová Hokej

Mišo (15) vstúpil na ľad a prepísal históriu najvyššej súťaže: Tromfol aj Gáboríka!

Rodák zo Žiaru nad Hronom sa môže pochváliť nemalým úspechom. Dostal sa do zvolenského tímu. Napriek tomu že Martinu podľahli, Michal Ivan už drží jedno prvenstvo.

Ilustračný obrázok k článku Mišo (15) vstúpil na ľad a prepísal históriu najvyššej súťaže: Tromfol aj Gáboríka!
Zdroj: TASR

Obranca HKM Zvolen Michal Ivan (nar. 18. novembra 1999) sa stal za uplynulých dvadsať rokov najmladším hráčom, ktorý nastúpil na zápas v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Premiéru v Tipsport Lige absolvoval v piatkovom dueli 8. kola proti MHC Martin (3:4) vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 14 dní.

Ivan o mesiac prekonal zápis Petra Valenta, ktorý vo februári 2013 debutoval za Banskú Bystricu vo veku 15 rokov, 11 mesiacov a 29 dní. Ešte pred ním zažil extraligovú premiéru Marián Gáborík vo veku 16 rokov a 27 dní. Podľa webstránky zvolenského klubu drží absolútny rekord súčasný asistent trénera HKM Andrej Podkonický, ktorý do extraligy naskočil ako dorastenec v sezóne 1993/1994. Do premiérového ročníka novovzniknutej najvyššej slovenskej súťaže vykorčuľoval vo veku 15 a pol roka v súboji Zvolen – Prešov (1:2). Aj Ivan zaznamenal pri debute tesnú prehru.

,,Mám z toho zmiešané pocity. Určite by boli lepšie, keby sme vyhrali. Bolo tam pár menších chýb, ale na to, že to bol môj prvý zápas, sa na to dalo celkom pozerať," okomentoval svoj výkon rodák zo Žiaru nad Hronom. Ivan nastúpil v štvrtej obrannej formácii Zvolena po boku Frederika Fekiača a tréneri ho nasadzovali až do konca stretnutia.

To, že si proti Martinu zahrá, sa dozvedel už v stredu. ,,Prvý deň po oznámení tejto správy som bol z toho trochu mimo, ale postupne som sa dostal do pohody. Prvé striedanie bolo také rozpačité, potom tréma opadla a už to bolo v pohode. Vôbec som nepočítal, že dostanem taký solídny ice-time. Ďakujem pánom trénerom, že mi dali priestor. Určite si túto šancu cením," povedal po zápase v šatni nádejný mladík, ktorý priznal, že na svojej hre ešte potrebuje zlepšiť korčuľovanie a rýchlejšie sa rozhodovať v niektorých situáciách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM