Lucia Lauková Rôzne

Zimné počasie je v nedohľadne: Tento týždeň nás čaká hmla a dážď

Ani druhý januárový týždeň nepoteší predpoveďou počasia milovníkov zimných radovánok. Na sneh si ešte budeme musieť počkať.

Ilustračný obrázok k článku Zimné počasie je v nedohľadne: Tento týždeň nás čaká hmla a dážď
Zdroj: TASR

Pred rokom zažívalo naše územie mimoriadne studené počasie. Teploty podľa imeteo.sk v noci klesali až pod –30°C a v priebehu dňa nestúpali maximálne teploty nad –10°C. Tento rok je situácia úplne iná a podľa predpovede sa tak skoro ani nezmení.

Do hôr za slnkom

V nasledujúcich dňoch môžeme očakávať inverziu. „V nižších polohách preto počítajte so zamračeným a najmä zrána aj s hmlistým počasím. Za slnkom je potrebné sa vydať do našich hôr, kde bude počas väčšiny tohto týždňa prevládať prevažne slnečné počasie,“ informuje portál imeteo.sk

V stredu príde dážď

V stredu sa počasie mierne zhorší. Najmä severozápad a západ Slovenska by sa mal pripraviť na dážď. „Snežiť bude len v najvyšších horských polohách,“ dodáva imeteo.sk. Zrážky však nemajú trvať dlho a ustať by mali už vo štvrtok. Veľká výhra to však nebude, nakoľko podľa predpovede má byť opäť zamračené.

Denné teploty

„Po väčšinu tohto týždňa budú maximálne denné teploty na našom území stúpať od +4 do +10°C a v priebehu nočných hodín sa očakávajú teploty prevažne nad bodom mrazu. Mráz čakajte len ojedinele a to v najchladnejších oblastiach nášho územia,“ predpokladá portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM