Rôzne

Zimné prázdniny sú v plnom prúde. Ako zabaviť deti v Bratislave a okolí?

Školy zatvorili svoje brány a vám nezostáva nič iné, len vymyslieť program na prázdninové dni. Naše tipy vám pomôžu stráviť čas s deťmi čo najpestrejšie.

Ilustračný obrázok k článku Zimné prázdniny sú v plnom prúde. Ako zabaviť deti v Bratislave a okolí?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Zašportujte si

Väčšina detí má počas školského roka žalostne málo pohybu. Namiesto behania po vonku zväčša sedia za počítačom alebo pred televíznou obrazovkou. Ukážte drobcom, aký je pohyb dôležitý a vezmite ich na klzisko. V Bratislave si môžete vybrať z viacerých. Ak uprednostňujete krytú ľadovú plochu, môžete zájsť na zimný štadión Ondreja Nepelu, do Dúbravky, Petržalky alebo do OC Avion.

Pod oblohou si zakorčuľujete na Primaciálnom aj Hviezdoslavovom námestí či pri River parku. Ak nemáte doma vhodnú obuv, nevadí. Korčule si môžete požičať pri každom klzisku.

Vybláznite sa v bazéne

Deti milujú prázdniny a vodu. Ak im chcete pripomenúť veselú letnú zábavu pri vode, navštívte niektorý z blízkych aquaparkov. Keď sa drobcom zunuje spúšťanie sa na tobogánoch a šmýkačkách, mnohé aquaparky ponúkajú aj animačný program. Deťom môžete spestriť návštevu krytého kúpaliska saunou. Bude to pre nich zážitok a zároveň veľké plus pre zdravie.

Viac informácií o aquaparkoch v blízkosti Bratislavy nájdete TU.

Hor sa na lyže!

Vaše ratolesti sa určite potešia aj dobrej lyžovačke. Lyžiarske podmienky vo väčšine vyššie položených stredísk sú dobré až veľmi dobré.

Z Bratislavy to máte za lyžovačkou blízko najmä do Rakúska. Nájdete tam aj mierne kopce, na ktorých sa deti nebudú báť a vleky bez čakania v radoch. Na väčšine kopcov prevažujú modré zjazdovky, ktoré dopĺňajú zábavné parky, samozrejmosťou je večerné lyžovanie. V ponuke pre rodiny sú najrôznejšie prázdninové ubytovacie možnosti.

Viac sa dozviete TU.

Ukážte deťom históriu automobilov

Nielen pre chlapcov bude zaujímavá výstava historických automobilov a dobových doplnkov v Múzeu dopravy. Veď kto by nechcel na vlastné oči vidieť viac ako storočné auto alebo si pozrieť zbierku starých bicyklov. Momentálne je v Múzeu dopravy aj výstava, ktorá ukazuje štýl života 60. rokov 20. storočia. Deťom i dospelým priblíži nielen krásne historické autá, ale aj vtedajšiu módu.

Viac sa dozviete TU.

Aquaparky v okolí Bratislavy
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM