Kristína Kožiaková Ostatné športy

Známa breznianska fitnesska s parádnym úspechom. Postúpila na majstrovstvá sveta!

Ivana Belková sa zúčastnila Majstrovstiev Slovenska v naturálnej kulturistike. Nielen že sa umiestnila na krásnom mieste, ale vybojovala si aj vstupenku na majstrovstvá sveta. Čo všetko musela obetovať pre dokonalé telo?

Ilustračný obrázok k článku Známa breznianska fitnesska s parádnym úspechom. Postúpila na majstrovstvá sveta!
Foto: Stanislav Spáč

Ivanu Belkovú netreba obzvlášť predstavovať. Písali sme o jej úspechoch na súťaži Victoria natural Cup 2015 a dokonca našim čitateľkám odovzdala pár rád a skvelé tipy na zdravšiu kuchyňu. Tentokrát sme ju vyspovedali po​ úspešnom umiestnení sa na​ 6. mieste na Majstrovstvách Slovenska.

Aká bola príprava na súťaž? Je porovnateľná s Victoria natural Cupom?

Moje umiestnenie bolo výsledkom mojej dlhej a náročnej prípravy, ktorá mi miestami pripomínala vojenský výcvik. :-) Victoria cup bola pohárová súťaž. Toto boli majstrovstvá Slovenska v naturálnej kulturistike a pripravovala som sa takmer pol roka. Na Majstrovstvách Slovenska som sa za účasti 15 dievčat prebojovala do finálovej TOP 6, kde som vo veľmi silnej konkurencii obsadila 6. miesto, čím som sa nominovala na Majstrovstvá sveta do Budapešti. Vďaka patrí môjmu trénerovi Peťovi, za jeho profesionálny prístup a hlavne, že mi neodpustil ani len jeden drep, výpad, či minútu kardia. :-)

Tréningy prebiehali tým istým systémom. Tri dni tréning a jeden deň voľno. Samozrejme, tesne pred súťažou som trénovala každý deň.

Dá sa takáto náročná príprava zvládať aj popri práci?

Zvládala som to aj popri práci, ale tesne pred súťažou som mala dovolenku. Keďže som bola posledné dni na jednej rybe, dvoch kolieskach uhorky a dva dni pred súťažou som už nepila vodu, bolo to so mnou na nevydržanie. Len som polihovala. Je to náročné hlavne na psychiku,preto som nemohla byť v práci.

Aké sú tvoje ambície na majstrovstvách sveta?

Zúčastniť sa. :-) Ani som nedúfala, že sa tam prepracujem. Videla som aká je konkurencia a podľa môjho názoru som zle odpózovala na javisku, tak som neverila, že postúpim. Pred nástupom nás pani, ktorá to tam usmerňovala, upozornila na niektoré pózy, ktoré nemáme robiť. Zostala som v miernom strese, kedže som pózy mala nacvičené presne s trénerom. Na javisku som mierne improvizovala, takže som naozaj neverila, že zaujmem natoľko, aby som postúpila.

Umiestnenie teda bolo veľkým prekvapením?

Určite áno. Sedela som v zákulisí a mala som zbalené veci. Rozbalila som si čokoládu a keď som sa išla do nej pustiť, v tom pribehla kamarátka, že postupujem medzi top šestku. Nakoniec som skončila na šiestom mieste.

Prihodilo sa ti počas prípravy niečo nezvyčajné?

Deň pred odchodom na súťaž sa mi pri skúšaní zlomilo zapínanie na plavkách. Neviem či to mám považovať za šťastie alebo nie, ale každopádne som rada, že sa mi to nestalo počas súťaže. Musela som zháňať nové zapínanie a letieť ku krajčírke. Opravila mi to za hodinku, sadla som do auta a hneď sme vyrazili na súťaž.

Tešila si sa na jedlo po súťaži, kedže si sa už dlhšie poriadne nenajedla?

Poriadne som si dopriala, na recepcii som začala jesť, jedla som aj po ceste domov. Kedže majstrovstvá sveta sú o tri týždne, pokračujem v tréningu aj v stravovaní. Tréner mi však dovolil jeden deň zhrešiť, kedy som mohla jesť všetko. Nevedela som sa dojesť ovocia, kedže obsahuje veľa cukru, bežne ho jesť nemôžem. Dopriala som si čokoládu, zmrzlinu aj pečivo. Samozrejme, som neodolala haluškám. :-) Jeden deň som sa nabažila jedlom a pokračujem opäť v tvrdom režime až do súťaže.

Môže vás zaujímať:

Úspešná fitneska Ivka z Brezna prezradila svoj recept na sexi postavu: Budete prekvapení, čo všetko zje!

Ivka na MSR obsadila krásne miesto a má miestenku na majstrovstvá sveta!
6
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM