Veronika Ondo-Cholewová Správy Kultúra

Známa speváčka a jej veľký deň: Momentky zo svadby Niky Karch pri Vinianskom jazere

Rodená Michalovčanka Nika Karch je už pod čepcom. Medzi asi sto pozvanými hosťami nechýbali ani Beáta Dubasová či Lunetic. Prinášame vám fotky zo svadby.

Ilustračný obrázok k článku Známa speváčka a jej veľký deň: Momentky zo svadby Niky Karch pri Vinianskom jazere
9
Galéria
Zdroj: Súkromný archív B. Karch

Bola to východniarska svadba v krásnom prostredí Vinianského jazera. Hostia sa výborne zabávali, poslední odchádzali okolo siedmej ráno. Nika Karch si svoj deň naozaj užila.

A počas veselenia došlo aj na prekvapenia. Hostia sa počas svadby známej speváčky pochádzajúcej z Michaloviec a aktuálne žijúcej na západe Slovenska určite nenudili. Veď program spestrila Beáta Dubasová, či obrovské prekvapenie pre nevestu – kapela Lunetic. Čerstvú mladomanželku sme o jej veľkom dni vyspovedali, prinášame vám s ňou rozhovor.

Ako dlho sa pripravovala svadba?

Svadbu sme pripravovali skoro rok, od zásnub, ktoré sme mali minulé leto. Povedali sme si, že do roka a do dňa budeme svoji a tak sa aj stalo. Mali sme všetko prichystané tip-top.

Počuli sme, že svadobné šaty vám ušila bývalá ukrajinská misska, ako došlo k tejto spolupráci?

Úplnou náhodou, keď som vyberala svadobné šaty, pobehala som množstvo salónov a butikov, nie len po Slovensku ale jedným z nich bol aj salón v Užhorode. Na odporúčanie kamarátok, ktoré mali svadobné šaty z Ukrajiny a hovorili mi, určite sa choď pozrieť aj tam. Majiteľkou tohto salónu je bývalá Miss Ukrajina, ktorá sa ma hneď zhostila a ušila mi šaty na mieru presne podľa mojich predstáv.

Koľko šiat ste si počas svadby obliekli?

Okrem svadobných šiat som na sebe mala ešte šaty na redový tanec a ,,popolnočné šaty“. Prezliekala som sa teda na svadbe dvakrát.

Zdroj: Súkromný archív B. Karch

Došlo počas svadobného dňa aj na typické zemplínske tradície?

Okrem už spomínaného redového tanca, vôbec nič, keďže sme ani nič nechceli. Mali sme napríklad barmanskú show, či rôzne hudobné vystúpenia. Ja som chcela trošku inú svadbu a vôbec neľutujem a myslím, že aj svadobní hostia boli spokojní, keďže ešte o siedmej ráno sme spievali spolu na terase.

Prečo svadba v lokalite Vinianskeho jazera?

To bola moja jasná voľba od začiatku. Jednak ma k Vinianskému jazeru viažu spomienky z detstva, neďaleko máme chatu a jednak preto, lebo prostredie je veľmi krásne a mať svadbu na móle nad vodnou hladinou bolo pre mňa veľmi romantické.

Akí známi hostia boli na svadbe? Z hudobnej scény aj niekto počas hostiny zaspieval?

Zo známych hostí spomeniem moju výbornú kamarátku Beátku Dubasovú, s ktorou som si na svadbe aj zaspievala. Najbližšie už v septembri cestujeme spolu na menšiu tour po USA, kde budeme spievať v rôznych mestách ako v Chicagu či v New Yorku pre Čechov a Slovákov. Zároveň to bude aj mojou svadobnou cestou.

Obrovským prekvapením pre mňa a pre všetkých hostí bolo vystúpenie českej kapely Lunetic. Nikto o tom nevedel, len moja rodina, ktorá to celé zorganizovala. Dali si zavolať všetkých hostí na svadobný parket, že prichádza prekvapenie pre nevestu. Ja som si to odrátala a zrazu z bočných dverí vyšiel Lunetic a začal hrať. Skoro som odpadla, ako na ich koncerte v roku 1999. Nikdy na tento večer nezabudnem. Okrem nich na svadobnom obrate spieval detský spevácky zbor z Michalovciec – Pro musica Magnólia, s ktorým spolupracujem už dlhšie. Všetkým aj touto cestou ďakujem za krásne chvíle.

Ako sa speváčka Nika Karch teraz volá?

Speváčka Nika Karch bude navždy Nika Karch Meno, pod ktorým hudobne vystupujem, nemením. Mením len svoje civilné meno z Veronika Karchová na Veronika Maras Karchová.

Zábery zo svadby Niky Karch si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Speváčka Nika Karch je už pod čepcom: Poskytla nám zábery zo svadby
9
Galéria
Zdroj: Súkromný archív B. Karch
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM