Rôzne Technológie

Známe osobnosti sledujeme hlavne na Facebooku: Reklamné príspevky nám ňevoňajú

Aktivity vplyvných a inšpiratívnych osobností sledujú Slováci v rámci sociálnych sietí najčastejšie prostredníctvom Facebooku. Vyplýva to z výsledkov aktuálneho výskumu.

Ilustračný obrázok k článku Známe osobnosti sledujeme hlavne na Facebooku: Reklamné príspevky nám ňevoňajú
Foto: Rastislav Búgel

„Tí, ktorých "influenceri“ zaujímajú, ich sledujú najmä zo zvedavosti, ale tiež napríklad preto, že sa im páči, aké zdieľajú fotky," uviedla Eliška Morochovičová zo spoločnosti realizujúcej prieskum.

Morochovičová tiež priblížila, že sledovanie osobností na sociálnych sieťach „zo zvedavosti“ priznalo 47 percent respondentov, o niečo menšiu skupinu (42 percent opýtaných) zaujímajú fotky, ktoré influenceri zdieľajú a 41 percent ich sleduje preto, že sa vyjadrujú k témam, ktoré sú respondentom blízke.

Výskum zisťoval aj to, čo používateľom prekáža na príspevkoch, ktorými sa osobnosti v online prostredí prezentujú. „Najčastejšie sú to prípady, keď možno príspevok považovať za reklamu, prípadne ak považujú príspevky daných osobností za neúprimné,“ uviedla Morochovičová.

V prieskume odpovedalo 500 respondentov z internetovej populácie Slovenského národného panela starších ako 15 rokov. Okrem Facebooku, na ktorej aktivity vplyvných a známych ľudí sledujú dve tretiny opýtaných, sú respondenti v obraze aj prostredníctvom informačných kanálov ako Youtube a Instagram.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM