Ľubomír Hudačko Kultúra

Známi prešovskí hudobníci spojili sily a toto je výsledok: Pozrite si ich unikátny počin!

Prešovskí hudobníci vytvorili pozoruhodný audiovizuálny projekt Úzka Krajina. Autorsky za ním stojí Stano Čorej z prešovskej kapely Komajota. Nejde však o kolekciu popovo ladených pesničiek.

Ilustračný obrázok k článku Známi prešovskí hudobníci spojili sily a toto je výsledok: Pozrite si ich unikátny počin!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí hudobníci vytvorili pozoruhodný audiovizuálny projekt Úzka Krajina. Autorsky za ním stojí bubeník kapely Komajota, Stano Čorej.

Dielo ďalších ôsmich hudobníkov z Prešova

Nejde však o kolekciu popovo ladených pesničiek, ale o dielo vyskladané z Čorejových nápadov, ktoré si zapisoval pol druha dekády a svojím vkladom ho obohatilo osem ďalších hudobníkov, prevažne z Prešova.

Úzka Krajina trvá tridsaťdva minút, obsahuje desať skladieb a bola uverejnená ako celok na youtube spoločne s umelecky ladeným videom. Hudobník ho nahrával v domovskom štúdiu Umpax a využil voľný čas medzi koncertovaním a nahrávaním singlov s Komajotou.

Artový audio-film

„Od začiatku som vedel, že to uverejníme ako jeden celok spoločne s videom. Je to opačný prístup, aký sme zvolili pre Komajotu. No jednotlivé pesničky si môžete preklikávať. Grafiku pripravil a video nám natočil Panáčik a verím, že napriek dĺžke tohto diela si ho ľudia dokážu pozrieť celé práve vďaka jeho vizuálnemu rozšíreniu. Pre nás je to artový audio-film,“ prezradil o projekte Stano Čorej pre médiá.

V pláne je zatiaľ jeden koncert nakoľko sú všetci muzikanti dosť vyťažení vo svojich kapelách. Na netradičnom projekte sa podieľali Daniel Špiner (klávesy, Andrej Šeban Band, Katka Koščová), Ľubo Petruška (gitara, Chiki Liki Tu-A), Martin Husovský (spev, Komajota), Peter Debnár (spev, Raindown), Bohuš Hajduch (spev, Papyllon), Edo Kišš (bicie), Martin Michelčík (cello) a Jozef Mičko (tenor). Projekt je podľa slov zúčastnených hudobníkov vhodný skôr na hudobné a filmové festivaly.

Redakcii informácie sprostredkoval Edo Kopček

Prešovskí hudobníci spojili sily: Podieľali sa na filme Úzka krajina!
5
Galéria
Artový audio-film hudobníkov z Prešova: Je ním Úzka krajina!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM