Simona Ivančáková Rôzne

Zo snehu dokázali vytvoriť fantastické dielo: Zoznámte sa s rodinkou gigantických snehuliakov

Naozaj parádne dielo, ktoré púta pozornosť. Sneh sa rozhodli využiť pozoruhodným spôsobom a vyšlo to na jednotku. Z vŕzgajúcej masy vyrástla rodinka gigantických snehuliakov.

Ilustračný obrázok k článku Zo snehu dokázali vytvoriť fantastické dielo: Zoznámte sa s rodinkou gigantických snehuliakov
Zdroj: Dnes24.sk

Takéto dielo po novom môžete nájsť na mieste, ktoré Slováci milujú. A to vo Vysokých Tatrách, konkrétne na Skalnatom plese. Vyrástli tam štyria megasnehuliaci, ktorí sa okamžite stali milou atrakciou.

Sneh na gigantických snehuliakov sa navážal už pred Vianocami, ale až v týchto dňoch sa ho podarilo vymodelovať do požadovaného tvaru. Rodinku štyroch snehuliakov – mamu, otca a dve deti – stavalo šesť staviteľov. Autorom myšlienky je umelecký sochár Adam Bakoš.

Priemer snehuliakov dosiahol 5,5 metra. Na 7 metrov vysokých snehuliakov, pri ktorých sa malý lyžiar cíti ako trpaslík sa použilo neuveriteľných 175 m3 technického snehu. Pre predstavu, sneh použitý na výrobu snehuliakov váži zhruba toľko ako 33 osobných automobilov. Rodinka obrov – lyžiarov je v očakávaní a do konca zimnej sezóny sa rozrastie o ďalšieho snežného potomka :)

Foto: archívne

Rodinka mega snehuliakov: Budete pri nich ako trpaslíci
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM