Správy Regióny

Zo zanedbanej bikrosovej dráhy v Petržalke bude moderný pump track

Petržalčania sa môžu tešiť na štart ďalšieho skvelého projektu, ktorý podporí nádejných mladých športovcov a poskytne priestor pre cyklofanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Zo zanedbanej bikrosovej dráhy v Petržalke bude moderný pump track
4
Galéria
Zdroj: Mestské zásahy Bratislava

Roky zanedbaná bikrosová dráha na Haanovej ulici v Petržalke má konečne financie na prestavbu. Petržalčania sa tak opäť majú na čo tešiť!

Pump track

Organizácie a dobrovoľníci v rámci grantového projektu Pomôžte svojej komunite získali na svoje komunitné projekty 50-tisíc eur. Nadácia VÚB, ktorá projekt podporuje, sumu prerozdelila medzi 35 projektov. Jednotlivé projekty sú podporené sumou 1500 eur.

Zo starej bikrosovej dráhy tak konečne vznikne moderný pump track s približne dva metre širokou dráhou pre horské a BMX bicykle. Cieľom projektu je úvodná prestavba 570 metrov dlhej dráhy, ktorá bude pozostávať z cielene vybudovaných vĺn a klopených zákrut.

Areál by mal byť rozdelený na tri zóny, podľa stupňa obtiažnosti trate. Vzniknúť by tak mala dráha pre začiatočníkov, hobby jazdcov aj profesionálov, ako aj zóna pre najmenších.

Projekt rekonštrukcie zanedbanej bikrosovej dráhy vytvorilo občianske združenie Pedal, ktoré má dráhu v prenájme. Prestavba trate by mala byť realizovaná v období od apríla do októbra.

Zdroj: Vimeo.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM