Jakub Forgács Rôzne

Zoberiete si veci a nič nezaplatíte: V Bystrici prebehne až dvojdňová zóna bez peňazí

Bystričania sa môžu tešiť na akciu, ktorej myšlienkou je zbaviť sa nepotrebného a získať čosi, čo sa ľuďom zíde. Pozrite, kedy sa v meste uskutoční zóna bez peňazí, ktorá potrvá až dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Zoberiete si veci a nič nezaplatíte: V Bystrici prebehne až dvojdňová zóna bez peňazí
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 13. a v sobotu 14. marca od 9:00 do 18:00 sa v Misijnom dome v Banskej Bystrici uskutoční komunitná zbierka a zóna bez peňazí zároveň. Ľudia tam môžu priniesť čisté oblečenie, hračky, obuv, školské pomôcky, vybavenie domácnosti: nábytok, koberce, funkčné elektrické spotrebiče, hrnce či záclony a odniesť si odtiaľ to, čo sa im páči.

„Špeciálny sprievodný program na tieto dni nechystáme. Ľudia len donesú, čo majú doma zbytočné a zároveň si môžu hocičo zobrať. Prichádzajú bez peňazí, prinesú len to, čo majú navyše,“ povedala pre Bystrica 24 Z. Mečiarová z Komunitného centra eMko, organizátoka tohto podujatia. Ako spomenula, zbierky už robievali, ale zónu bez peňazí, kde si ľudia môžu niečo vziať, organizujú po prvýkrát.

Akcia má však za cieľ aj pomáhať tam, kde je to najviac potrebné. „Charitatívny rozmer má v tom, že všetko, čo v zóne bez peňazí zostane, pôjde pre ľudí a rodiny v núdzi a sociálne znevyhodnených. Je to teda zóna bez peňazí a komunitná zbierka zároveň,“ dodala Mečiarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM