Nicole Regecová Hokej

Zostane Baroš v HKM Zvolen? Brankárska otázka hokejového klubu vyriešená!

Samuel Baroš, gólman nášho hokejové tímu za minulú sezónu, sa nedávno vrátil z Ruska. Bol členom výpravy slovenského národného tímu na hokejových majstrovstvách sveta. Hneď na to sa rozhodol o svojom ďalšom pôsobení vo Zvolene. Ako?

Ilustračný obrázok k článku Zostane Baroš v HKM Zvolen? Brankárska otázka hokejového klubu vyriešená!
Zdroj: HKM Zvolen

Baroš v pondelok svojim podpisom predĺžil pôsobenie vo zvolenskom HKM o ďalšiu sezónu. Pod Pustým hradom je tak jasno v otázke obsadenia brankárskych postov. Rodák z Bratislavy si vlastne od hokeja ani neoddýchol. Triumfom Kanady skončil svetový šampionát a už je tu pre reprezentačného gólmana čas zapojiť sa do rozbehnutej prípravy zvolenského kolektívu. My sme s Barošom tesne pred týmto šampionátom urobili rozhovor.

Pritom „Bariho“, ako úspešného a perspektívneho strážcu hokejovej svätyne, sme v novej sezóne v drese HKM vôbec nemuseli vidieť. „Chvíľu som sa rozhodoval medzi ponukami, ktoré som mal na stole. Najlepšou voľbou sa ale nakoniec ukázalo zotrvanie vo Zvolene,“ priblížil po podpise kontraktu Samuel Baroš (22).

Pre mladého brankára, ktorý v ostatnej sezóne odchytal zo všetkých extraligistov najviac – až 3792 minút, je tu veľký predpoklad, že vo Zvolene dostane šancu získavať ďalšie cenné skúsenosti ako brankárska jednotka. „V novej sezóne chcem byť lepší a ďalej napredovať. Mužstvo bude určite kvalitné, s tomu zodpovedajúcimi vysokými cieľmi. K ich splneniu chcem prispieť svojim dielom aj ja,“ dodal Baroš.

Generálny manažér Milan Čanky si tak po pondelku môže „odfajknúť“ položku brankári. Spolu s Barošom má tréner Josef Turek k dispozícii aj dvojicu Igor Cibuľa – Roman Petrík, ktorí sú s HKM zmluvne viazaní od predchádzajúcej sezóny, a teda pokračujú v načatej práci. Štvrtým do partie, ktorého tréner Turek bude môcť v prípade potreby využiť, bude junior Boris Babik. Pre neho prípadná účasť v „áčku“ tiež nebude novinka, 19-ročný gólman už v priebehu uplynulej sezóny absolvoval viacero tréningov s mužstvom seniorov.

Čítajte tiež:

„Bryndziari začali "suchú“ prípravu s 25 hráčmi. Slová trénera o nadchádzajúcej sezóne potešia!":http://zvolen.dnes24.sk/…tesia-238211

Zvolenskí karatisti oslávili výročie vo veľkom štýle: Získali hneď niekoľko medailí!

Zdroj: HKM Zvolen
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM