Zo Slovenska

Zosunutý most v Tatrách opravujú. Príčiny sú neznáme, termín dokončenia tiež

Železničiari začali s opravou poškodeného železničného mosta vo Vysokých Tatrách v úseku Tatranská Polianka a Danielov Dom, kde došlo minulý týždeň k jeho samovoľnému zosunu.

Ilustračný obrázok k článku Zosunutý most v Tatrách opravujú. Príčiny sú neznáme, termín dokončenia tiež
Zdroj: TASR

Počas víkendu pripravili a navozili štrky, drevo i samotné mostné provizórium. „Najprv je potrebné rozobrať koľaj a následne vybagrovať koľajové lôžko, aby bolo možné osadiť nové mostné provizórium. Predpokladáme, že práce potrvajú niekoľko dní. Urobíme všetko pre to, aby doprava vlakov bola obnovená čo najskôr,“ povedala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Čítajte aj: V Tatrách spadla časť električkového mosta: Doprava na trati je prerušená

Zamestnanci železníc sa podľa nej posnažia most opraviť čo najskôr, aby po ňom mohli vlaky prechádzať aspoň so zníženou rýchlosťou. Všetky práce pokračujú podľa odsúhlaseného plá­nu.

Príčiny nepoznajú

Príčiny samovoľného zosuvu 7,3 metra dlhého mosta stále vyšetrujú. „Bezprostredne po udalosti bol na mieste prítomný aj súdny znalec,“ uviedla Pavliková.

Železnice Slovenskej republiky spravujú na Tatranských elektrických železniciach 18 mostov, všetky majú podľa nej potrebné revízie a spĺňajú podmienky pre bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy. Uvedený most mal revíziu z novembra 2015. ŽSR vylúčili, že by cestujúci boli na ich tratiach akýmkoľvek spôsobom ohrození na bezpečnosti.

Mohlo by vás zaujímať: "Most SNP sa zmení na rosničku. Jeho farby budú predpovedať počasie! ":http://www.dnes24.sk/…casie-246219

Zosunutý most v Tatrách opravujú
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM