Ostatné športy

Zranenú lyžiarku čaká operácia kolena: Velez-Zuzulová chce ísť za snom až do konca

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová absolvuje v piatok v Lyone operáciu kolena, ktoré si vážne zranila na sústredení v Argentíne.

Ilustračný obrázok k článku Zranenú lyžiarku čaká operácia kolena: Velez-Zuzulová chce ísť za snom až do konca
Zdroj: TASR

Tímový manažér Róbert Magát potvrdil, že po zákroku bude prebiehať jej rekonvalescencia vo Francúzsku zhruba týždeň, po 10–14 dňoch začne rehabilitáciu pod dohľadom fyzioterapeuta.

Začiatok sezóny asi nestihne

„Podľa prognóz by mala väčšinu sezóny stihnúť, no na potvrdenie si radšej počkajme po operácii a prvej rehabilitácii. Inak sa Veronika stále snaží udržiavať svalový tonus, bicykluje a robí to, čo jej dovoľuje zdravotný stav,“ informoval Magát.

Slovenská slalomárka pravdepodobne nestihne začiatok olympijskej sezóny. Zrejme vynechá úvodný slalom Svetového pohára vo fínskom Levi (11. novembra) a tiež nasledujúcu súťaž v americkom Killingtone (25. novembra). Je to pre ňu zásadný škrt cez rozpočet, lebo vo svojej deklarovanej poslednej sezóne chcela zabojovať o malý glóbus celkovej víťazky slalomu SP.

Z hľadiska zimnej olympiády by to za štandardných okolností nemal byť problém, lebo pred Pjongčangom je od 20. decembra na programe šesť pretekov SP v jej disciplíne, medzi nimi i dve z troch dejísk (Záhreb a Flachau), kde slávila svoje štyri víťazstvá v elitných slalomoch.

Sna sa nevzdáva

„Mám za sebou návštevu u doktora Bertranda Sonneryho Cotteta v Lyone, ktorý ma operoval aj naposledy. Môj väz je roztrhnutý, po normálnej operácii nasleduje šesť až osemmesačná pauza od športu. Mňa však čaká v piatok nová moderná operácia, po ktorej by som o dva mesiace mala stáť na lyžiach. Je to určitý risk, ale neohrozím tým moje koleno ani zdravie a preto idem do toho. Idem bojovať a idem si za mojím snom až do konca,“ uviedla Velez-Zuzulová prostredníctvom Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM