Katarína Vlčková Krimi

Zrážka na železničnom priechode OBRAZOM: Pozrite si zábery z miesta nešťastia

Pri nehode nákladiaku s autom ostalo zranených až 14 ľudí. Na mieste zasahovali vrtulníky, hasiči aj záchranári. Pozrite autentické foto z miesta nehody.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka na železničnom priechode OBRAZOM: Pozrite si zábery z miesta nešťastia
Zdroj: Dnes24.sk

Zrážka nákladného auta s vlakom si vyžiadala 14 zranených. Podľa vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou sa začalo trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví a všeobecného ohrozenia.

Zasahovali aj vrtuľníky

Podľa hovorcu operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela zranení utrpeli hlavne zlomeniny, poranenia hlavy a hrudníka. „Všetci boli pri vedomí. Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a päť pozemných sanitiek, ktoré zranených previezli do nemocníc v Trenčíne, Partizánskom, Bojniciach a Nitre,“ doplnil Chmel.

Pri včerajšej zrážke vlaku s nákladným autom zasahovali aj dva vrtuľníky. „Privolaná záchranná zdravotná služba ATE poskytla dvom raneným letecký prevoz do nemocnice,“ povedala Zuzana Turočeková z Air – Transport Europe. Viac si prečítate tu: Zrážka vlaku a nákladiaku sa neobišla bez následkov: 14 zranených, sanitky + vrtulníky v akcii.

Priecestie bolo označené

Ako dnes potvrdila krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, k zrážke došlo v stredu o 14:35 na nechránenom železničnom priecestí, ktoré križuje poľné cesty medzi Bábovcami a Dolnými Našticami. Zrazilo sa nákladné auto Mercedes s návesom Panav a osobný vlak.

„Priecestie križovalo poľné cesty, bolo riadne označené dopravnou značkou STOP a dopravnou značkou označujúcou jednokoľajovú železničnú trať. 46-ročný František z okresu Komárno, ktorý riadil nákladné vozidlo, ktorého náves bol naložený kameňom sa plne nevenoval vedeniu vozidla a vošiel na nechránené priecestie,“ priblížila Antalová.

Nedal prednosť

V tom čase po trati smerom od Bánoviec prichádzal osobný vlak, ktorému podľa Antalovej nedal vodič Mercedesu prednosť. „V dôsledku toho došlo k ich zrážke. Pri tejto zrážke 58-ročný rušňovodič Miroslav utrpel ťažké zranenia, ktorých liečenie si vyžiada viac ako 42 dní. Taktiež sa ťažko zranil aj 70-ročný cestujúci z vlaku zo Žabokriek nad Nitrou. Okrem týchto dvoch ťažkých zranení utrpelo ľahké zranenia aj ďalších dvanásť osôb, ktoré cestovali vo vlaku. Rozsah ich zranení zatiaľ nie je presne špecifikovaný,“ pokračovala.

Otázkou zostáva, čo bolo príčinou tejto nešťastnej udalosti. Naďalej sa prípadom zaoberá i polícia.„Taktiež aj mieru zavinenia konkrétnej osoby ukáže až ďalšie vyšetrovanie a znalecké skúmanie,“ dodala na záver hovorkyňa.

Zrážka vlaku s nákladiakom na priecestí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM