Barbara Dallosová Rôzne

Zuzana (27) má doma zlatíčka, z ktorých rastú módne ikony: Tieto FOTKY zaujali aj v zahraničí

Mladá mamička je za svoj módny blog nominovaná na ocenenie. Hlavnú úlohu pred jej objektívom hrajú jej deti Sofia (6) a Adam (3,5). Zábery štýlových drobcov majú svoju fanúšickú základňu aj za hranicami Slovenska...

Ilustračný obrázok k článku Zuzana (27) má doma zlatíčka, z ktorých rastú módne ikony: Tieto FOTKY zaujali aj v zahraničí
Zdroj: Dnes24.sk

Dvojnásobná mamina Zuzana (Vančišinová) Zúbriková si okrem domácnosti našla záľubu vo fotení a písaní. Netrvalo dlho a jej práci si získala priaznivcov a všimli si ju aj zvučné módne značky.

Atmosféra ulíc

Prvý blog vznikol v roku 2014 na facebooku a pôvodne bol založený na inšpiračných kolážach. Neskôr sa Zuzana pustila do samostatného blogu a pribudol i účet na instagrame, kde jej fotografie nájdete pod názvom sofadamoo. Na facebooku, kde to celé začalo, zase pod názvom Garderob by Sof & Adamoo.

Aktérmi sú Zuzanine deti a zábery najčastejšie vznikajú v slovenských uliciach. ,,Väčšina fotografií vzniká na ulici, čo je aj pôvodná myšlienka blogerov, že sa „mólom“ stávajú rôzne zákutia miest. Pokiaľ sa však jedná o hodnotnejšie príspevky, vtedy si už miesto vyberám dopredu. U nás je výbornou lokalitou napríklad mestský park," hovorí blogerka o vhodných miestach na fotenie.

Maniere nemajú :)

Deti bývajú neposedné a ich fotenie má isté špecifiká, Zuzkine ratolesti si vraj ale pózovanie užívajú. ,,Fotky vznikajú formou hry, spontánne, takže to nevnímajú ako niečo stresujúce. Keď náladu na fotenie nemajú, tak ich netlačím. Každopádne, spolupráca s nimi je skvelá, sama niekedy obdivujem, akú mi dokážu dať spätnú väzbu," pochvaľuje si mamina.

Hoci zo Sofie a Adama sa vďaka blogu stávajú akési detské módne ikony, stále sú v prvom rade deťmi, ktoré spoznávajú svet. ,,Fungujú predovšetkým ako deti a to vždy rešpektujem. Do škôlky chodia v teplákoch, doma behajú v pančuchách, stavajú bunkre a radi kreslia," hovorí s úsmevom Zuzana.

Módne zručnosti nadobudnuté pózovaním pred maminým objektívom ale súrodenci nezaprú. Najmä malá slečna. ,,Sofia je už vnímavejšia, prirodzene je na nej občas badať, že má tendenciu si veci kombinovať. Snažím sa jej tiež nechať priestor realizovať sa," vraví Zuzana o dcérke, ktorá sa začína v móde cítiť doma.

V tomto je Slovensko ešte v plienkach

Zuzana sa pri tvorbe príspevkov zameriava aj na zahraničných sledovateľov a posty pribúdajú i v angličtine. Práve tie majú podľa jej slov vyššiu sledovanosť aj odozvu.

,,V princípe, na všetko čo robíte, sú pozitívne aj negatívne ohlasy. Slovensko je v mnohých veciach dosť konzervatívna krajina, často napríklad aj názormi na obliekanie detí a čo sa týka blogovania je ešte oproti iným štátom relatívne v plienkach," myslí si blogerka.

Úspech blogu mladej mamičky potvrdzuje nielen počet sledovateľov a spolupráca s módnymi či kozmetickými značkami. Zuzana je so svojou prácou nominovaná v súťaži Bloger roka v kategórii Móda. ,,Konkurencia je naozaj silná, nakoľko sme v kategórii aj s dospelými blogermi. Preto sme vďační za každý hlas," hovorí Zuzana a dodáva, že hlasovať sa dá do 10. apríla.

Pozrite si fotografie módnej blogerky z nášho mesta v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

Marián (19) zažil okamihy, na ktoré do smrti nezabudne: Ako som obsluhoval anglickú kráľovnú!

Vlekári vyšli s pravdou von: Príbehy zo svahov, z ktorých sa budete pučiť od smiechu

Keď už neudržia smiech ani inštruktori: 3 príhody z autoškoly, to musíte počuť!

Sofia a Adam sú pred objektívom ako doma: FOTKY, ktoré zaujali aj v zahraničí
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM