Krimi

Zvláštna záľuba 83-ročného dôchodcu z Dúbravky: Ničí autá susedom

Obyvatelia Fedákovej ulice a okolia majú "prajného" suseda poriadne v zuboch. Po dlhodobom vyčíňaní si naňho posvietila polícia.

Ilustračný obrázok k článku Zvláštna záľuba 83-ročného dôchodcu z Dúbravky: Ničí autá susedom
Zdroj: Facebook

Majiteľom áut na Fedákovej ulici v Dúbravke už viac ako tri mesiace robí vrásky na čele čudácky sused, ktorý si svoju nespokojnosť s okolitým svetom vybíja naozaj nevhodným spôsobom. Nenápadne chodil okolo áut a ostrým predmetom vyrábal hlboké „škrkance“ laku na bočných dverách vozidiel.

Prichytený pri čine

Šikovnej Dúbravčanke sa dokonca podarilo pána nasnímať z balkóna a uverejniť fotografiu na sociálnej sieti. Neskôr ho zachytila aj kamera nainštalovaná nad autom. Prípadu sa ujala polícia a „milého“ dôchodcu prichytila priamo pri čine.

„Svedkovia spozorovali muža, ktorý počas toho, ako kráčal po chodníku, vybral z vrecka zväzok kľúčov. Následne rukou, v ktorej držal kľúče, švihol smerom k zaparkovanému vozidlu zn. Toyota a poškriabal jeho ľavý zadný blatník,“ informovala denník cas.sk bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Všetci mu vadia

Vinníka teraz čaká mastná pokuta, ktorá sa môže vyšplhať až do výšky 331 eur. Ak sa preukáže, že poškodil aj ostatné autá, môže sa jeho konanie z priestupku prekvalifikovať na trestný čin. Jedna majiteľka auta už totiž na 83-ročného dôchodcu podala trestné oznámenie.

„Veľká vďaka našim všímavým susedom. Pri dnešnom opätovnom čerstvom škrabaní bol zadržaný políciou pán škrabač. Na moju otázku prečo to robí, mi odpovedal, že mu všetci vadia, že sa musí na nás pozerať a že to robí od januára,“ napísala na sociálnu sieť jedna z obyvateliek Dúbravky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM