Stanislav Černák Hokej

Zvolen loví v zahraničných vodách: Do kádra HKM pribudli ďalší dvaja legionári, nemali by byť jediní

Vedenie HKM Zvolen získava posily pre budúci extraligový ročník. Zdá sa, že sa rozhodli loviť v zahraničných vodách. Do Zvolena prichádzajú ďalší noví hráči.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen loví v zahraničných vodách: Do kádra HKM pribudli ďalší dvaja legionári, nemali by byť jediní
Zdroj: TASR

HKM Zvolen získal ďalšie zahraničné posily, jeho káder vystužila dvojica Alexandar Grebeňuk a Jevgenij Missenjov. Informovala o tom oficiálna internetová stránka klubu spod Pustého hradu.

„Obaja hokejisti sa budú trénerovi Turekovi hlásiť 26. júla na začiatku druhej fázy letnej prípravy. Podpísali sme s nimi zmluvy na najbližšiu sezónu s následnou opciou na ďalší rok,“ uviedol pre web HKM generálny manažér klubu Milan Čanky.

Dvadsaťtriročný Grebeňuk je po Kanaďanovi Howdenovi ďalším prírastkom v obrane Bryndziarov. Rodák z Chabarovska pôsobil tri sezóny v MHL, teda juniorskej obdobe KHL, a v sezóne 2014/2015 sa v 15-tich dueloch objavil v zostave českého VHK Vsetín. Útočník Missejnov sa narodil v estónskej Narve, no je aj majiteľom ruského pasu. Dvadsaťdvaročný estónsky reprezentant zaznamenal v uplynulej sezóne MHL v drese ruského HK Briansk v 29 zápasoch 16 gólov a 19 asistencií.

Podľa webstránky HKM funkcionári Zvolena sa budú pokúšať zlanáriť ešte ďalšie zahraničné posily. Nezabúdajme, že už dávnejšie získal Zvolen aj Lotyša Andersonsa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM