Rastislav Búgel Hokej

Zvolen vyrovnal stav semifinále s Nitrou: Rozhodol jediný gól

Domáci hokejisti mali veľmi dobrý vstup do zápasu. Už po 123-och sekundách išli do vedenia. Na začiatku akcie bol Puliš, ktorý prihral puk na ľavú stranu obrancovi Juraškovi a ten ho svojmu spoluhráčovi vrátil v tom správnom momente. Puliš teda iba nastavil hokejku pred Valentom a bolo 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen vyrovnal stav semifinále s Nitrou: Rozhodol jediný gól
Zdroj: TASR

Vedenie potom mohol zvýšiť Klhůfek, ale nepresadil sa zblízka. Vyrovnanie mal na opačnej strane Bene, rútil sa sám na Baroša, no bol Žilkom hákovaný, takže nasledovalo trestné strieľanie, ktoré nitriansky hráč nepremenil. Brankára Zvolena v polovici tretiny preveril dobrou strelou z medzikružia Macík. Hostia však čelili viacerým prečísleniam, po jednom z nich sa nepresadili Juríkovci, prihrával Lukáš a zakončoval Juraj. Skúšal to i Puliš, ale ani na dvakrát z dvoch metrov nedokázal pokoriť gólmana Nitry.

V strednej časti taktiež nechýbali šance na oboch stranách. Hral sa útočný hokej a skóre mohli meniť viacerí hráči. Najprv hostia Kutálkom a Štefankom, potom domáci L. Juríkom, ktorý puk neposlal do odkrytej časti Valentovej svätyne. Zvolen opäť nevyužil viaceré brejky a prečíslenia, no tie mali aj Nitrania. Zoči – voči Barošovi nesupel Stloukal. Hralo sa hore – dole a brankári sa rozhodne nenudili. Nebezpečný bol teč L. Juríka, no i dvojnásobné zakončenie aktívneho Stloukala.

V tretej časti hry sa najmä hokejisti spod Zobora snažili útočiť. Nevyužili presilovku, v ktorej hrozil iba Podhradský, avšak na opačnej strane sa mohol individuálnou akciou presadiť Demiters. Veľmi dobrú možnosť mal Macík, zakončil šikovne spoza protihráča, ale vyrovnanie neprivodil. Oba tímy si vytvorili dobré možnosti hlavne hre štyroch proti štyrom, no brankári boli oporami tímov. Najmä zvolenský bol v plnej permanencii, čelil šanci Ručkaya a v presilovke súpera mu najprv pomohla žŕdka po Milamovej strele od modrej a následne mal šťastie pri koncovkách Ordzovenského a hlavne Kutálka. Stavjaňovci neskórovali ani v šestici, takže Zvolen vyrovnal semifinálovú sériu na 2:2.

HKM Zvolen – HK Nitra 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Zvolen: Baroš – Demiters, Juraško, D. Krejčí, Andersons, F. Fekiač, Habšuda – Semorád, Brabenec, Puliš – Brendl, T. Klíma, Obdržálek – J. Jurík, Mráz, Klhůfek – P. Zuzin, L. Jurík, Žilka

Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Kuzma, König, Piačka – Laliberté, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Macík, J. Štefanka, Stloukal – Pupák, Bene, Bajtek

Zvolen vyrovnal stav semifinále s Nitrou: Rozhodol jediný gól
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM