Eva Drugdová Regióny Rôzne

Zvolenčania prezúvajú, niektorí aj späť na zimné. Koľko zacvakáme v pneuservisoch?

Hoci máme bláznivý apríl a aj vo Zvolene občas poletuje sneh, mnohí vodiči už majú prehodené letné gumy. Urobili sme preto malý prieskum vo zvolenských pneuservisoch.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania prezúvajú, niektorí aj späť na zimné. Koľko zacvakáme v pneuservisoch?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Vodiči, urobili sme pre vás malý prieskum vo zvolenských pneuservisoch. Na naše otázky odpovedali v pneusevise Cameron, v Sloso Servise a v pneuservise Mikona. Ako sa pohybujú ceny prezúvania gúm?

Od 15 eur

„V našej spoločnosti máme postavený cenník podľa veľkosti kolies, či sú disky hliníkové alebo plechové, či sa auto komplet prezúva alebo sa len vymieňajú kolesá,“ informoval Ján Nôžka z pneuservisu Mikona, kde sú ceny za prezutie takisto od 15 do 40 eur.

Kompletné prezutie osobného vozidla vás v servise Cameron vyjde cca. na 25 eur. Podobne je to aj v Sloso servise, kde sú ceny takisto na úrovni 15 až 40 eur. „Záleží na veľa faktoroch pneuservisných prác, ako sú výmena sady kolies, výmena komplet, umývanie kolies, hustenie dusíkom, vyvažovanie a v neposlednom rade výmena ventilov a vyvažovacieho materiálu. Taktiež veľkosť a typ diskov a kategória vozidla,“ povedal Ivan Slosiarik.

Aj bez objednania

V Sloso Servise majú zaužívaný objednávací systém, a to cez rezervačný portál, osobne alebo telefonicky. Vďaka objednávkam sa vyhnete dlhému čakaniu a vzhľadom na presné plánovanie nepociťujú v servise hektické obdobie. V pneuservise Cameron mali najväčší nával asi pred dvoma týždňami a teraz prezúvajú priebežne. Objednávať sa však u nich netreba.

„Obsluhujeme veľa zákazníkov, takže v hlavnej sezóne sa treba určite objednávať. Táto sezóna začala veľmi ostro, v podstate dva týždne boli veľmi ťažké, teraz sa ľudia zase odhlasujú,“ prezradil Ján Nôžka z pneuservisu Mikona.

Kedy prezuť?

S prezutím na letné pneumatiky viacerí otáľajú a mnohí dodierajú staré gumy. Slosiarik zo Sloso Servisu nám to objasnil: „Nie je to o ponáhľaní sa, ale o počasí a denných teplotách. Nebezpečnejšie je jazdiť v nízkych teplotách pod 5°C na letných pneumatíkách, ako jazdiť v teplotách nad 5°C až 10°C na zimných pneumatikách. A tento fakt si vodiči uvedomujú.“

Podobne to vnímajú aj v Camerone: „V zime je prvý nával s prvým snehom, zimná sezóna je trochu kratšia, ale intenzívnejšia, ako na jar,“ prezradila nám Paula Bieliková. Podľa Jána Nôžku bola niekedy jarná sezóna pokojná, no ľudia sa teraz všade ponáhľajú a tak je to aj s prezúvaním áut. Dokonca nám prezradil, že niektorí kolegovia momentálne zažívajú prezúvanie naspäť na zimné gumy.

Foto: ilustračné

Autá
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM