Barbora Hermanová Ostatné športy

Zvolenské námestie sa zmenilo na trať. Napriek nepriazni počasia desiatky bežcov na štarte FOTO

Nadšenci behu si vo Zvolene prišli na svoje. Na námestí zdolávali niekoľkokilometrovú trať. Problémy im však narobili aj strety s chodcami.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské námestie sa zmenilo na trať. Napriek nepriazni počasia desiatky bežcov na štarte FOTO
Foto: Barbora Hermanová

Pešia zóna Námestia SNP sa už tradične premenila na bežeckú dráhu, kde mali pretekári absolvovať osem kôl okolo námestia a dokopy odbehnúť 8,8 km. Aj napriek nepriazni počasia v sobotu už od skorého rána naplno prebiehali prípravy, stavba trate a aparatúry. Prvá súťažná kategória určená rodinám, Zvolenská Minicorrida, je dôkazom, že tieto preteky sú skutočne pre každého. Hoci sa jej práve kvôli zlému počasiu tohto roku nezúčastnilo tak veľa detí, ako po minulé ročníky.

Monitorovaní elektronickým čipom

Tohtoročná účasť bola rovnako, ako po minulé roky, hojne zastúpená bežcami všetkých vekových kategórií. Celkovo sa do hlavného preteku zaregistrovalo 92 bežcov, ktorých neodradila ani zamračená obloha, ani dážď. „Práve takéto počasie je na behanie ideálne, lebo sa dá veľmi dobre dýchať,“ vyhlásil jeden z pretekárov.

Štartovný výstrel, označujúci začiatok hlavného preteku, sa ozval o jedenástej. Bežci bežali s elektronickým čipom, ktorý každému presne odmeral nielen celkový čas na trati, ale i medzičasy na každom z ôsmych okruhov. A na každého účastníka podujatia čakalo i občerstvenie a drobný športový darček od partnera a organizátorov podujatia.

Zrážky chodcov s pretekármi

Zvolenská Corrida svojou atraktivitou každoročne láka nie len samotných bežcov, ale i divákov, ktorých bolo aj v sobotu neúrekom. „Napriek našej veľkej snahe, zabezpečiť všetkým účastníkom čo najlepšie podmienky na behanie, sa na trati vyskytlo i niekoľko malých kolízií, kedy sa priamo na bežeckej dráhe zrážali neohľaduplní civilisti s pretekármi. Našťastie sa nikomu nič nestalo a súťaž prebehla bez väčších ťažkostí. Možno menšie problémy a zbytočné zmätky sa vyskytli v závere podujatia pri vyhlasovaní výsledkov. Všetky tieto drobné chybičky sa budeme do budúceho ročníka snažiť odstrániť. A dúfame, že nám vtedy bude aj slnko svietiť,“ uviedol Marek Rojík, jeden z organizátorov podujatia.

Zvolenská Corrida má v Slovenskom atletickom kalendári už svoje stále miesto. Atraktívne prostredie a rovná trať bez prevýšenia je lákadlom pre široké spektrum bežcov rôznej výkonnosti nielen zo Slovenska. Organizátori sa už teraz tešia na 14. ročník Zvolenskej Corridy, plánovaný opäť na prvú polovicu apríla 2017.

Čítajte tiež:

Mladé fitness talenty zo Zvolena zabodovali: Na prvých pretekoch roka žali medailové úspechy

V siedmom zápase úspech domácich: Nitra porazila Zvolen a postúpila do finále

Autor: Barbora Hermanová

FOTO: Desiatky bežcov v centre Zvolena
5
Galéria
Foto: Barbora Hermanová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM