Aktualizované Kultúra

Zberatelia 0 Euro Souvenir bankoviek sa "pobijú" o ďalší zaujímavý kúsok

Ošiaľ okolo 0 Euro Souvenir bankoviek pokračuje aj v tomto roku! Na blížiacej sa zberateľskej akcii si môžete do zbierky uloviť hneď dva nové kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Zberatelia 0 Euro Souvenir bankoviek sa "pobijú" o ďalší zaujímavý kúsok
14
Galéria

Zberateľský fenomén pochádzajúci z Francúzska stále neutícha. Nielenže sa slovenské 0 Euro Souvenir bankovky vypredávajú rýchlosťou blesku, dokonca stále pribúdajú nové.

Nové kúsky

Ďalšia, za ktorou pricestujú zberatelia z celého Slovenka, bude bankovka s Grasalkovičovým palácom. Predávať sa bude na Bratislavských zberateľských dňoch 2019 7. – 8. júna. Vychádza v náklade 5-tisíc kusov, pričom jedna vás vyjde na 2 eurá.

Pre tých, ktorí si minulý rok nestihli kúpiť suvenír s Bratislav(s)kým hradom, máme dobrú správu. Na Bratislavských zberateľských dňoch si budete môcť zakúpiť opravenú verziu bankovky. Minuloročný náklad totiž išiel do predaja s malou chybičkou krásy, ktorá ale zaručila väčšiu hodnotu suveníru.

„Prvé vydanie Bratislavského hradu z roku 2018 vyvolalo doslova ošiaľ. Pred výstaviskom Incheba stáli ľudia v nekonečnom rade, aby si mohli zakúpiť tento zberateľský kúsok v limitovanom počte jeden kus na osobu za cenu 2 eurá. Celý náklad 5-tisíc kusov sa vypredal za jeden deň a aktuálne je možné zohnať prvé chybné bratislavské vydanie len medzi zberateľmi za cenu až 60 eur,“ uviedol pre Bratislava24.sk Vladislav Klajban, výkonný riaditeľ NUNOFI.

Opravená verzia s Bratislavským hradom vychádza v náklade 5-tisíc kusov, jeden suvenír sa bude predávať za 2 eurá.

0 Euro Souvenir bankovky, ktoré vyjdú v roku 2019, nájdete TU.

Zdroj: NUNOFI

Podpora turizmu

Euro Souvenir bankovka je vyrobená zo 100 % bavlneného papiera používaného pri výrobe pravých euro bankoviek. Bankovka obsahuje množstvo ochranných prvkov ako pravé bankovky a každá je originál. Jedná sa pritom o jediný suvenír, ktorého hodnota časom narastá.

Hlavnou filozofiou je podpora turizmu a zachovania kultúrneho dedičstva krajín Európy. Na Euro Souvenir bankovkách sú zobrazované najvýznamnejšie kultúrne a historické pamiatky, alebo zaujímavé turistické miesta Európy. Turisti a zberatelia navštevujú jednotlivé lokality zapojené do tohto konceptu s cieľom skompletizovať si svoju zbierku 0 euro bankoviek.

Predaj týchto bankoviek predstavuje pre kultúrne a historické pamiatky významný príjem. Takto získané finančné prostriedky môžu následne použiť na svoju obnovu, údržbu a prevádzku.

Zdroj: NUNOFI

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM