Tlačové správy

5 praktických tipov, ako vyplniť roh obývacej izby

Zdobenie rohu miestnosti je často náročnou úlohou aj pre tých najlepších dizajnérov. Problémom nie je malý priestor, ale jeho zariadenie doplnkami, ktoré budú ladiť s celkovým štýlom interiéru.

Ilustračný obrázok k článku 5 praktických tipov, ako vyplniť roh obývacej izby
Zdroj: Photographee.eu/Shutterstock.com

Preto, skôr ako začnete, mali by ste zistiť, čo je pre toto špeciálne miesto a váš domov ako celok vhodnejšie? Niektoré časti potrebujú prepracovaný a zábavný, iným zasa postačí jednoduchý a minimalistický dizajn.

Vždy by sa však malo dbať na jedno veľmi dôležité pravidlo, ktorým je nenarušiť celistvosť koncepcie dizajnu interiéru a rovnováhu medzi jeho estetikou a funkčnosťou.

A my máme pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým to vládnete bez najmenších problémov.

Štýlová rohová sedacia súprava

Pekná a štýlová rohová sedacia súprava je pravdepodobne najjednoduchší spôsob zdobenia priestoru v rohu, pretože pekná rohová pohovka nebude nikdy zbytočná. Je tiež vhodná, ak je v miestnosti málo miesta a ceníte si každý jeden centimeter priestoru. A pokiaľ k nim pridáte závesné svetlá alebo nástenné svietniky, bude vám doposiaľ nevyužitý kút v obývacej izbe slúžiť na príjemný relax, spánok alebo pohodu.

Moderný kútik s kreslom

Ak nemáte v miestnosti dostatok miesta a hľadáte praktické funkčné riešenie, môžete si zariadiť kútik na čítanie, ktorý dokonale zapadá do koncepcie obývacej izby. Stačí vám k tomu pohodlné kreslo, ktoré sa dá v prípade potreby rozložiť a premeniť na luxusnú posteľ. Ku kreslu potom ešte doplňte konferenčný stolík a váš odpočinok sa môže začať.

Výsledkom bude pekné čitateľské zákutie, v ktorom sa dajú tráviť dlhé letné večery. Ani tu ale nezabudnite na vhodné osvetlenie, ktoré príjemnú atmosféru ešte viac umocní a postará sa o bezproblémové čítanie vašej milovanej knihy.

Pohodlná kancelária

Čoraz viac ľudí pracuje z domu, no podmienky na vykonávanie náročných úloh nie sú vždy ideálne. Vytvoriť si ich ale veľmi jednoducho môžete práve v nevyužitom rohu miestnosti. Aj táto časť domu alebo bytu predsa môže byť ergonomická a praktická. Vyberte si k tomu len pekný pracovný stôl, police a pohodlnú štýlovú stoličku a všetko bude fungovať ako má. Aj vďaka pracovni umiestnenej v rohu obývacej izby máte prehľad o všetkom čo sa okolo vás deje a zároveň ste dobre od rušivých elementov prostredia z časti izolovaní.

Nástenné police

Umiestnenie políc do rohu je ďalším dobrým riešením pri zdobení priestoru v rohu izby, najmä ak chcete využiť každý jej centimeter. Takéto police môžu okrem funkčnosti plniť aj estetickú úlohu. Stačí si zvoliť správny materiál a tvar, ktorý si bude rozumieť s ostatnými doplnkami v miestnosti.

Dobré osvetlenie

Na usporiadanie priestoru v rohu miestnosti toho veľa nepotrebujete. Bez dobrého a dostatočného osvetlenia však bude akákoľvek vaša snaha o dokonalý dizajn a pohodlie márna. Práve tieto časti miestnosti sú veľmi často bez okien, takže pre príjemnú prácu alebo odpočinok v spomínanom luxusnom kresle, sa bez dodatočného osvetlenia určite nezaobídete.

Stropné, stolové alebo bodové, možností máte na výber naozaj veľa. Každá z nich sa však postará o splnenie požadovaného cieľa. Tak na to nezabudnite, pretože roh bez svetla naplno nevyužijete.

Využiť roh izby môžete aj s kvetmi alebo sochami, či nádhernými umeleckými dielami. Myslite pritom na svoje pohodlie a to, čo vám v živote robí najväčšiu radosť.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: OKAY
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM