Peter Klimant Rôzne

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníčky zo Zlatých Moraviec, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?
Zdroj: Dnes24.sk

Eliška Hitková sa práci kaderníčky venuje dlhé roky. Zo začiatku chodievala strihať po domoch zákazníkov, neskôr si ale priamo na námestí v Zlatých Moravciach otvorila vlastné kaderníctvo pod názvom Kaderníctvo Eliška, ktoré funguje už takmer tri roky.

Aké sú trendy?

A čo sa teraz podľa nej práve nosí? „Trendy pre ženy sú otvorené fantázii samotnej zákaznícky keď každá je iná. Ale z farieb je to sivá . Niektoré chcú mať dlhé vlasy A niektoré naopak krátke,“ prezradila Eliška. Podľa jej slov si zákazníčky pred samotným strihaním od nej dajú prv poradiť. „Keď dôjde zákazníčka ku mne do kaderníctva, ako prvé spravím poradenstvo. Ak chcú, navrhnem im účes podľa typu tváre a vlasu, aby mali čo najmenej práce s úpravou,“ hovorí Eliška.

Z časopisu i z filmu

Podľa jej slov sú však aj zákazníčky, ktoré si poradiť nedajú a stoja si pevne za svojou predstavou o perfektnom účese. Dokonca vraj nie je nič nezvyčajné, ak si so sebou prinesú rovno i fotku so vzorovým účesom. Niektoré sú v tomto vraj poriadne vynaliezavé.

„Veľa zákazníčok nosí časopisy a vystrihnuté obrázky z novín či stiahnuté z internetu. A podľa toho by chceli aj oni byť ostrihané či zafarbené,ale už sa mi stalo aj to, že vytiahli mobil a pustili mi ukážku z filmu,“ hovorí s úsmevom kaderníčka Eliška.

Práca kaderníčky je podľa Elišky veľmi zaujímavé povolanie. „Celý život sa človek vzdeláva, chodí na školenia, kde stretáva mnoho iných kaderníčok a vymieňame si tam skúsenosti. Rovnako zaujímavá je aj práca so samotnými ľuďmi,“ prezrádza Eliška Hitková, ktorá zároveň dodáva, že inšpiráciu na nové účesy čerpá práve na spomínaných školeniach, no i z internetu.

Základné rady, keď chce žena dobre vyzerať

  • Správne zvoliť strih vlasov, lebo každý vlas je iný ( tenší, hrubší, kučeravý ).
  • Správne zvoliť farbu vlasov. Mladé baby by si nemali zbytočne ničiť vlasy farbami určenými pre šedivé vlasy.
  • Používať vhodný šampón, kondicionér.
  • Ošetrovať vlasy maskami, robiť si zábal vlasov, používať ochranné oleje, spreje , mlieka pred tepelnou úpravou, vyživovať ich.
  • Upravovať vlasy podľa kvality. Na jemné redšie vlasy použiť tužidlo na objem , vyfénovať cez kefu pre zdvihnutie vlasu a pritupírovať, prípadne použiť lak na vlasy, ktorý nezaťažuje. Alebo kučeravé vlasy- do umytých, uterákom vysušených vlasov, naniesť tužidlo, gél , aktivátor kučier – nečesať suché. Na nepoddajné vlasy použiť masky, oleje na zjemnenie toho vlasu a upraviť podľa strihu.

Na fotke: Eliška Hitková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM