Kristína Kožiaková Regióny

5 rád známej breznianskej kozmetičky. Na čo si v lete treba dať obzvlášť pozor?

Kozmetička Mija radí, ako sa starať o pleť počas horúcich dní plných slnka. Správne zaobchádzanie a ošetrovanie vám udrží sviežu kožu počas celého leta. Čo pomáha?

Ilustračný obrázok k článku 5 rád známej breznianskej kozmetičky. Na čo si v lete treba dať obzvlášť pozor?
Zdroj: Mija Karolová

Kozmetička a vyzážistka Mija je tým správnym človekom na to, aby odporučila dámam, na čo si majú dať v lete pozor. Nielenže sa stará o pleť Slovenských missiek, ale zúčastnila sa na sútaži v Make-upe v Dűsseldorfe, na ktorú postúpila ako vítazka Majstrovstiev Slovenskej republiky, ktoré sa konali na veľtrhu Interbeauty.Svoje rady nám zhrnula do piatich bodov.

1. Čistenie je dôležité

Používanie micerálnej vody, pleťového tonika alebo mlieka, by malo byť alfou a omegou pre každú dámu. Celková starostlivosť o pleť je veľmi dôležitá a hlavne základné čistenie pleti doma. Určite odporúčam používať mliečko alebo pleťové tonikum vždy večer, pretože sa nám počas dňa usádza na pleti množstvo nečistôt ako sú prach, dym a čiastočky, ktoré sa nachádzajú vo vzduchu. O pleť sa treba však rovnako postarať aj ráno. Používanie denného a nočného krému, by malo byť už samozrejmosťou.

2. Používanie ochranného faktoru

Pre ochránenie pleti v lete je veľmi dôležité používať ochranný faktor. Telo si obliekame, ale pleť zostáva holá a pritom je najjemnejšia. Aj samotný make up už dokáže ochrániť. Slnečné žiarenie je teraz naozaj veľmi silné, čo som spozorovala sama na sebe aj na zákazníčkach. Nadmerným slnečným žiarením nám pleť starne, ochabuje, vysúša sa a dehydruje.

3. Ťažký make up

Slnko je pre pleť aj veľmi dôležité, pretože jej dodáva vitamín D. Dámy, samozrejme aj tie, ktoré nepoužívajú make up, by mali siahnuť minimálne po jednoduchom BB creame na ochranu. Tento krém už zvyčajne obsahuje ochranný faktor. Všetko však treba s mierou, a tak sa treba vyvarovať používaniu ťažkých make upov, pretože zbytočne zaťažujú pleť.

4. Spálenie pleti

Pokiaľ sa pleť spáli, odporúčam použiť krémy s aloe vera na ukľudnenie . S krémom po spálení to môžete pokojne prehnať, aby bola pokožka čo najviac hydratovaná. Pomôže vás to ochrániť pred vznikom nepekných pigmentových škvŕn.

5. Návšteva kozmetičky

Raz za čas by mala každá žena navštíviť kozmetický salón, hlavne ako prevenciu. Masáž či výživná maska určite dobre padne a pomôže zaťažovanej pleti. Popri mnohých povinnostiach by si tak dámy mali dopriať aj procedúry, ktoré sa doma nedajú zrealizovať.

Môže vás zaujímať:

Najkurióznejší zážitok breznianskej kozmetičky: Chrapkajúca pani ešte ako-tak, ale hrdinstvo muža vás dostane :)

Breznianska kaderníčka radí:5 najčastejších chýb, ktoré robia ženy na svojej korune krásy

Mija exkluzívne zo zákulisia: Missky boli veľmi milé, múdre a krásne
12
Galéria
Zdroj: Mija Karolová
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM