Tlačové správy

6 spôsobov, ako si zarobiť peniaze hraním hier

Hranie hier cez počítač nemusí byť strata času alebo spôsobom, ako si zničiť zrak, ako kritici hovoria. Môže byť i tým, čo vám zaplatí účty.

Ilustračný obrázok k článku 6 spôsobov, ako si zarobiť peniaze hraním hier
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Hranie hier za počítačom je strata času.“ Asi by ste boli bohatý ako Bill Gates, ak by ste dostali jediné euro za to, keď vám niekto povedal túto vetu, že? Počet hráčov, ktorí si dnes zarábajú hraním hier cez internet, je však v súčasnosti neporovnateľný s obdobím spred desiatich rokov. Spôsobov, ako si zarobiť hraním hier cez počítač, je viacero. Viete o nich?

Streaming

Asi najsprofanovejší spôsob zarábania je prostredníctvom streamingu, teda v preklade vysielania toho, ako hráte v reálnom čase, naživo. V prípade streamingu sa profituje priamo – prostredníctvom darov od divákov a prostredníctvom tzv. subscriberov, teda predplatiteľov – alebo nepriamo a to prostredníctvom reklamy. Stať sa skutočne úspešným streamerom je drina, ale výsledok stojí za to. Podľa odhadov Mediakix si Richard „Ninja“ Blevins streamujúci Fortnite, zarobí ročne vyše $5 miliónov.

Písanie

Azda nikdy nebolo na svete viac „herných žurnalistov“ (ako bývajú označovaní), než je tomu dnes. Ľudí nebaví len hranie alebo sledovanie toho, ako niekto hrá, ale aj čítanie o hrách. Aj na Slovensku nájdeme niekoľko erudovaných odborníkov na hry, ktorých odporúčania gamerská komunita rešpektuje. A hoci si tí najlepší nezarobia toľko ako najlepší streameri, majú väčší rešpekt a uznanie v rámci komunity než streameri, ktorí len „hrajú“ hry, akoby ich označili kritici.

Hranie

Chcete zarábať bez nutnosti streamovania, písania či podcastovania? Vyskúšajte hranie. Tisícky Slovákov dennodenne hrávajú a vyhrávajú v online kasínach v hrách, ktorých jackpoty presahujú €1 milión. Stačí mať odvahu, nebáť sa zariskovať a mať trochu šťastia a peniaze sa dostavia. Aj medzi online kasínovými hráčmi by sme našli streamerov i žurnalistov. Navštívte stránku pre viac informácií, ako vyhrať peniaze.

Podcast

Podcast je niečo medzi písaním a streamingom. Len namiesto písania rozprávate a namiesto hrania hier o nich zase len rozprávate. Podcasty poskytujú veľký priestor pre kreativitu – môžete ich viesť sami, rovnako ako si do nich pozývať hostí a robiť s nimi rozhovory či len tak voľne diskutovať o obľúbených hrách. Podcast je výborným spôsobom, ako si udržať kontakt s tým, čo sa deje vo svete (bežnom i hier) namiesto toho, aby ste museli sledovať a čítať noviny či už tie klasické papierové alebo na internete. Hovoril o tom aj mladý aktivista Jerguš Ridzoň v rozhovore.

Tutoriály

Herný priemysel nepriniesol len streamerov a podcasterov, ale aj tzv. tutoriálov. Teda ľudí, ktorý vymýšľajú tutoriály – akési návody a príručky na to, ako hrať danú hru správne a čo najlepšie. Tie majú či už formu internetových blogov alebo videí napríklad na YouTube a zarábajú predovšetkým prostredníctvom reklamy. Uviazli ste v nejakej hre? Chcete sa naučiť ju hrať ešte lepšie? Presne v tom vám dopomôžu čoraz populárnejšie tutoriály. A nemusíte pri nich povedať ani len slovo.

Playtester

Táto práca je pre mnohých hráčov prácou snov. Playtester je človek, ktorý testuje hry, ktoré vytvorili iní, predtým, než sa dostanú na trh. Ak nájde chybu, tak na to upozorní tím vývojárov, ktorí chybu odstráni. Playtesteri sa delia do dvoch skupín – na internistov, ktorí sú zamestnaní vo firmách vyvíjajúcich hry – a na externistov, ktorí hry testujú „zvonku“ a nie sú zamestnancami firiem. Zárobky nie sú najväčšie, avšak ste stále platený za hranie hier a to je super, no nie?

Kým keď sme boli malí sme skákali cez gumu či kamene alebo hrali o guľky, súčasnosť patrí počítačovým hrám. A prečo na hrách a hraním aj čo-to nezarobiť? Dúfame, že sme vás dnes aspoň trochu inšpirovali.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: MaxExposure
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM