Barbara Dallosová Regióny

Vianočná FOTKA, z ktorej sa vám zakrúti hlava: Týmito časťami Žiaru sa prejdete už aj virtuálne!

Pre obyvateľov, ale najmä návštevníkov mesta, sa žiarska radnica rozhodla na svojich oficiálnych webových stránkach spustiť virtuálne prehliadky jednotlivých častí. Prvé už fungujú, nechýbajú dokonca ani aktívne odkazy, ktoré zastúpia akéhosi turistického sprievodcu. Veď pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Vianočná FOTKA, z ktorej sa vám zakrúti hlava: Týmito časťami Žiaru sa prejdete už aj virtuálne!
Zdroj: Dnes24.sk

Na oficiálnom webe samosprávy pribudli dve virtuálne prehliadky z dvoch rôznych mestských častí, mestského parku a centra. Z pohodlia domova teda môžeme nasať vianočnú atmosféru, do ktorej je práve zahalené Námestie Matice slovenskej, alebo sa prejsť zákutiami Parku Štefana Moysesa i s virtuálnym sprievodcom.

Chcú prilákať návštevníkov

,,Chceli sme ozvláštniť našu stránku pre návštevníkov, ľudia, ktorí sa chystajú do Žiaru, si tam môžu pozrieť to, čo je na meste najkrajšie. Momentálne je tam zavesené vianočné námestie s dominantným stromčekom, ale to bude len počas tohto vianočného obdobia. Veľmi podrobne je spracovaná prehliadka parku," vysvetľuje vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Zatiaľ čo vianočné námestie si len obzriete, prechádzka parkom je naozaj detailná. Poprechádzate sa jeho alejami a ikonky so symbolmi vás navigujú smermi, kde môžete nájsť niečo zaujímavé. Aktívne ikonky po rozkliknutí podajú i informáciu o mieste či objekte, pred ktorým práve stojíte.

Vyskúšajte si virtuálne prechádzky Žiarom nad Hronom TU.

Pribudnú ďalšie

Žiarska radnica chce v budúcnosti ponuku virtuálnych náhľadov rozšíriť. Nad časťami mesta, ktoré by sa mali zdokumentovať, sa premýšľa už teraz.

,,Keď sa zrekonštruuje futbalový štadión, tým pádom sa otvorí aj okolité priestranstvo, zmiznú odtiaľ valy a oplotenie, celý ten priestor spolu s parkom dostane iný rozmer. Keď bude po čase zrekonštruovaný aj hokejový štadión, môžeme spraviť virtuálnu prehliadku všetkých športovísk, spolu so športovou halou. Rovnako by boli zaujímavé aj oddychové zóny v meste…," hľadí do budúcnosti Baláž.

Ako uviedol Martin Baláž, virtuálne prehliadky robila spoločnost PRO VIRTUAL, cena vyhotovenia dvoch už zrealizovaných prehliadok vyšla mesto na približne 700 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM