Krimi

Advokátka Trnku žiada odročenie konania, miestnosť údajne nespĺňa opatrenia

Návrhy na odročenie považuje námestník GP SR Jozef Szabó za účelové. Nariadenia sa netýkajú takých konaní štátnych úradov, ako je aj napríklad disciplinárne konanie.

Ilustračný obrázok k článku Advokátka Trnku žiada odročenie konania, miestnosť údajne nespĺňa opatrenia
Zdroj: TASR/Ivan Kríž

Advokátka bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku požiadala 3. disciplinárnu komisiu Generálnej prokuratúry (GP) SR o odročenie pondelkového ústneho pojednávania s Trnkom. Poukázala pritom na vysoký počet ľudí v miestnosti, kde prebieha disciplinárne konanie. Podľa nej ide o porušenie nariadení hlavného hygienika.

Účelový návrh?

„Je na zvážení predsedu disciplinárnej komisie, či bude v ústnom pojednávaní pokračovať,“ povedala advokátka. Navrhla, aby sa konanie odročilo a konalo sa v takých priestoroch, ktoré by zabezpečovali riadny priebeh konania, napríklad v budove Ministerstva spravodlivosti SR. „Žiadame odročenie aj preto, aby bol informovaný väčší počet médií, a nie len tri. Nie je možné zabezpečiť objektívnosť tohto konania, pretože pluralita médií, teda len prítomnosť viacerých médií môže zabezpečiť objektívnosť konania,“ doplnila.

Návrhy na odročenie považuje navrhovateľ – námestník GP SR Jozef Szabó za účelové. Nariadenia sa netýkajú takých konaní štátnych úradov, ako je aj napríklad disciplinárne konanie. Prítomnosť troch novinárov vrátane verejnoprávneho RTVS a TASR podľa jeho názoru zabezpečí objektivitu informovanosti. Navrhol námietky advokátky zamietnuť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM