Krimi

Agresívny mladík napadol dôchodcu aj muža, ktorý mu prišiel na pomoc

Dôchodcu v električke napadol najskôr slovne, neskôr mu zlomil ruku. Pustil sa aj do muža, ktorý sa 69-ročného dôchodcu zastal.

Ilustračný obrázok k článku Agresívny mladík napadol dôchodcu aj muža, ktorý mu prišiel na pomoc
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Devätnásťročný mladík v priebehu včerajšieho dňa najprv slovne a následne aj fyzicky napadol seniora, ako aj muža ktorý sa seniora zastal. Dôchodca po napadnutí utrpel zlomeninu ruky, mladý muž skončil v cele policajného zaistenia!

Zlomená ruka

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie z trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci 19-ročnému Patrikovi L. z okresu Dolný Kubín,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Podľa doterajších informácií mal včera v čase okolo 18:00 hod. obvinený v priestoroch električky MHD v smere z Kamenného námestia na Americké námestie opakovane verbálne napádať 64-ročného cestujúceho. „Obvinený mal vo verbálnom napádaní pokračoval aj po vystúpení a presune na zastávku MHD Blumentál, kde poškodenému mužovi vytrhol z ruky dáždnik a sotil do neho. Týmto konaním poškodený muž spadol na zem, pri čom narazil o konštrukciu zastávky MHD,“ priblížil Szeiff.

Muž utrpel zlomeninu ruky, ktorá si vyžiadala lekárske ošetrenie.

Agresívny útok

Na zastávke sa nachádzal ďalší muž, ktorý sa poškodeného seniora zastal, avšak obvinený mladík svoju agresiu obrátil proti nemu. „Verbálne aj fyzicky napadol aj jeho, pričom pri tomto konaní bol mužovi spôsobené poškodenie mobilného telefónu v celkovej hodnote cca 1 000 eur. Privolanou hliadkou PZ bol mladík obvinený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený v cele policajného zaistenia, pričom zároveň bol spracovaný aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie,“ dodal Szeiff.

Nakoľko bola v tomto prípade spôsobená protiprávnym konaním trestne zodpovedného páchateľa ťažká ujma na zdraví chránenej osoby, v prípade preukázania viny je možné za takéto konanie uložiť trest odňatia slobody na dva roky až päť rokov.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM