Správy Regióny

Aj tento rok si môžete podať daňové priznanie priamo zo svojho auta

Dve mobilné kancelárie budú pristavené na parkovisku vedľa daňového úradu a budú slúžiť na odovzdávanie dokumentov bez doplňujúcich otázok.

Ilustračný obrázok k článku Aj tento rok si môžete podať daňové priznanie priamo zo svojho auta
Zdroj: Finančná správa SR

Podať daňové priznanie a nemusieť vystúpiť zo svojho auta bude možné aj tento rok. Mobilné kancelárie na podanie daňového priznania k dani z príjmov budú pre daňové subjekty k dispozícii na najväčšom daňovom úrade v bratislavskej Petržalke v dňoch 29. marca a 3. apríla.

Mobilné kancelárie

Finančná správa reaguje na pozitívne ohlasy a preto sa rozhodla pokračovať v projekte mobilných kancelárií. Možnosť takto podať daňové priznanie bude deň pred a po Veľkej noci, teda v posledné pracovné dni na podanie daňového priznania. Mobilné kancelárie budú k dispozícii vo štvrtok 29. marca v čase od 8:00 do 18:00 hod. a v utorok 3. apríla v čase od 8:00 do 19:00 hod.

Aj v tomto roku budú dve mobilné kancelárie pristavené na parkovisku vedľa daňového úradu a budú slúžiť na odovzdávanie dokumentov bez doplňujúcich otázok. Klienti, ktorí využijú tento spôsob, prinesú daňové priznanie, resp. oznámenie o odklade, odovzdajú dokumenty v mobilnej kancelárii, prevezmú si potvrdenie a odídu autom plynulo z parkoviska. Prípadné otázky je vždy potrebné riešiť na daňovom úrade.

Finančná správa na projekte spolupracuje aj s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorého príslušníci budú riadiť dopravu v okolí daňového úradu. Parkoviská dali finančnej správe k dispozícii majitelia spoločnosti Real Prim, s.r.o. Na mieste budú tiež mobilné dopravné značky Národnej diaľničnej spoločnosti, ktoré budú navigovať záujemcov o tento typ služby. Projekt mobilných kancelárií spojil všetkých zúčastnených, aby uľahčil klientom finančnej správy podávanie daňových priznaní pre problémy s parkovaním.

Informovala o tom Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM