MI Rôzne

Aj VY si môžete zahrať vo filme oscarového režiséra. Stačí urobiť jedinú vec

Ak túžite po kúsku slávy na striebornom plátne, máte jedinečnú šancu! Stačí, ak nakrútite na mobil svoj deň a odhalíte čo najviac zo svojho súkromia. Možno si režisér Ridley Scott vyberie práve vás.

Ilustračný obrázok k článku Aj VY si môžete zahrať vo filme oscarového režiséra. Stačí urobiť jedinú vec
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Jedinečný filmový projekt s názvom Život jedného dňa má zachytiť, čo zažívali obyčajní ľudia z celého sveta presne v konkrétny deň 25. júla. Čaro projektu je práve v tom, že vaša všedná realita sa môže zdať niekomu z druhého konca planéty úplne nevšedná a naopak. Zapojíte sa?

Veľké mená

Dokumentárny film vyrábajú naozaj slávne mená svetovej kinematografie. Producentom je Ridley Scott, ktorého filmy Votrelec alebo Gladiátor dostali Oscara. Režisérom je Kevin MacDonald a filmármi môžete byť aj vy.

„V sobotu 25. júla 2020 zaznamenajte na kameru svoj deň, pošlite nám to a môžete sa stať súčasťou historického dokumentu – časovej kapsuly roku 2020,“ uvádza sa na stránke projektu.

Tvorcovia dokumentu chcú zachytiť každodenný život obyčajných ľudí v mimoriadne turbulentnom roku, na ktorý bude história ešte dlho spomínať. Po celom svete zúri koronavírus, rasové nepokoje, protesty a prírodné katastrofy v podobe sucha, záplav a požiarov.

Ako to prežívate vy?

Ak chcete, aby vaša nahrávka uspela, nemusíte byť žiadnym profesionálom. Stačí, ak nahráte svoj deň na mobil a budete čo najviac úprimní. Tvorcovia prikladajú aj malý návod:

„Môžete nakrútiť svoj bežný deň – ako idete do práce, ste s rodinou, priateľmi. Alebo sa možno udeje niečo mimoriadne – máte svadbu, narodí sa dieťa, alebo sa dozviete nejakú dôležitú novinku. Môžete nám ukázať, ako vaše mesto prežíva karanténu, ako sa otvára, alebo niečo, za čo bojujete,“ uvádzajú tvorcovia projektu.

Nemusíte sa obmedzovať dĺžkou nahrávky, ani jazykom. Všetko je na vás. „Najdôležitejšie je, aby ste boli čo najviac osobní. Zdieľajte s nami, na čom vám záleží. Je to váš film,“ pripomínajú tvorcovia.

Ak sa chcete zapojiť, dobre si prečítajte ďalšie krátke inštrukcie na webstránke projektu a nezabudnite nahrávku poslať do 2. augusta. Ak vyberú práve vás, v priebehu roka sa vám ozvú. Výsledný film bude mať premiéru na Sundance Film Festival v roku 2021.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM