Zo Slovenska

Ak sa IHNEĎ neprepoistíte, nebude vám poskytnutá zdravotná starostlivosť, strašia PODVODNÍCI

Takéto konanie najmä u starších a chorých ľudí zbytočne vyvoláva paniku a strach, čo môže byť spúšťačom zhoršenia ich zdravotného stavu.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa IHNEĎ neprepoistíte, nebude vám poskytnutá zdravotná starostlivosť, strašia PODVODNÍCI
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) upozorňuje na podvodné konanie a nekalé praktiky v súvislosti s prepoisťovaním. Zároveň vyzýva verejnosť na ostražitosť.

Nenechajte sa oklamať

„Najčastejšie poistencov oslovujú telefonicky, na sociálnych sieťach či emailom s tvrdením, že im už nebude poskytnutá zdravotná starostlivosť v prípade, ak sa ihneď neprepoistia,“ priblížila manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová.

Poisťovňa podľa jej slov rázne popiera takéto tvrdenia. „Výber zdravotnej poisťovne má byť slobodným rozhodnutím a poisťovňa odmieta, aby prebiehal pod nátlakom a pod vplyvom nepravdivých a zavádzajúcich informácií. Práve také konanie môže skomplikovať dostupnosť zdravotnej starostlivosti a zdravotný stav oklamaných ľudí,“ vysvetlila.

Podotkla pritom, že takéto konanie najmä u starších a chorých ľudí zbytočne vyvoláva paniku a strach, čo môže byť spúšťačom zhoršenia ich zdravotného stavu.

Voči tým, ktorí praktizujú nekalé prepoisťovanie, už VšZP podľa Peterovej podnikla právne kroky a poistencov ubezpečuje, že je pre nich i naďalej stabilným partnerom. „Zatiaľ išlo o výzvy, aby nepokračovali v tomto konaní, inak sme pripravení vo veci ochrany dobrého mena a v záujme poistencov zastaviť toto konanie cestou súdu,“ doplnila.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM