Michal Lendel Krimi

Akcie autičkárov v Košiciach: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Len za január zmizlo z košických parkovísk sedem áut, z ktorých sa polícii podarilo objasniť dva prípady. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známu značku vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Akcie autičkárov v Košiciach: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?
Zdroj: Webnoviny.sk

V roku 2013 zaznamenala polícia v Košiciach celkovo 52 prípadov ukradnutia áut. Ako Košice 24 informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, ide v porovnaní s rokom 2012 o pokles krádeží motorových vozidiel o 45 prípadov. A aké autá sa v meste kradnú najviac? U košických autičkárov sú najobľúbenejšie škodovky, ktorých v našom meste zmizne počas roka najvyšší počet.

Z päťdesiatdva ukradnutých vozidiel, ktoré zmizli svojim majiteľom v roku 2013, sa podarilo polícii objasniť 7 prípadov. „Objasnenosť týchto prípadov je daná najmä dôkaznou situáciou v každom konkrétnom prípade. K páchaniu tejto trestnej činnosti dochádza na miestach bez svedkov a často aj bez akýchkoľvek upotrebiteľných stôp,“ uviedla hovorkyňa. Situáciu tiež sťažuje skutočnosť, že vozidlá môžu dnes už prekročiť hranice v rámci schengenského priestoru prakticky bez kontroly a opustiť tak územie štátu.

Muži zákona majú s autičkármi plné ruky práce aj v tomto roku, keď len za január došlo v Košiciach k siedmim zmiznutiam áut, z ktorých sa podarilo objasniť dva prípady. „Ku krádežiam motorových vozidiel dochádza na rôznych častiach mesta Košice, medzi mestskými časťami v rámci mesta nie sú až také rozdiely, na základe ktorých by bolo možné niektoré označiť za najproblémovej­šie," dodala Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM