Ľubomír Hudačko Magazín Lifestyle

Aké je tajomstvo jej dlhovekosti? Pani Irena oslávila krásnych 101 rokov, FOTO

Pani Irena Hajduková má neuveriteľný vek. Je ťažké uveriť, že patrí medzi najstarších Prešovčanov, oslávila už 101 rokov. Aké je tajomstvo jej dlhovekosti?

Ilustračný obrázok k článku Aké je tajomstvo jej dlhovekosti? Pani Irena oslávila krásnych 101 rokov, FOTO
3
Galéria

V týchto dňoch oslávila krásne 101. narodeniny Prešovčanka Irena Hajduková. Večne usmiata a dobre naladená oslávenkyňa vás hneď pri podaní ruky nakazí dobrou náladou, úsmevom a obrovskou chuťou do života.

Tajomstvo dlhovekosti

101-ročnej oslávenkyni zablahoželal aj viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba. Ten neváhal a usmiatej pani Ireny sa hneď opýtal na tajomstvo jej dlhovekosti. Pani Irena so širokým úsmevom odpovedala:

„Úsmev. Keď je človek mrzutý, viete, že ho niečo trápi. A to ho potom zožiera. Človek, ktorý sa usmieva, má radosť zo života."

Treba všetko brať s úsmevom," hovorí milá oslávenkyňa, ktorá gratulantov počas oslavy zabávala veselými príhodami zo školských čias.

Obdivuhodná pamäť a nikdy nevädnúci úsmev, takto by sme mohli charakterizovať pani Hajdukovú, ktorá bola v mladosti výbornou žiačkou a nezaprie ani svoje umelecké cítenie.

Piesne aj báseň

Prítomným na oslave zaspievala dve piesne a hostí potešila aj básňou, ktorú sama zložila pred 55 rokmi.

Irena Hajduková je najstaršia zo šiestich súrodencov. V mladosti účinkovala v speváckom zbore i v divadelnom krúžku.

Po celý život ju napĺňala práca krajčírky. Šila najmä svadobné šaty a doma má krásnu galériu fotiek, ktoré jej poslali nevesty, pre ktoré ušila šaty na najkrajší deň ich života.

101-ročná oslávenkyňa sa však aj v takomto úžasnom veku nedokáže nudiť. Zo starých odevov háčkuje koberčeky, ktoré s láskou rozdáva príbuzným aj hosťom.

Vážiť si rodinu

Keď sa jej viceprimátor Vladimír Feľbaba po chvíli rozprávania pýta na to, ktoré obdobie života bolo pre ňu najkrajšie, bez váhania odpovedá:

„Všetky obdobia v živote mali svoje čaro. Všetky som mala najradšej. A to čaro robí rodina, treba si vážiť rodinu."

S manželom Andrejom, ktorý bol od nej o 12 rokov starší, vychovali tri deti – dvoch synov a dcéru. Pani Hajdukovej robí radosť aj 9 vnúčat a 5 pravnúčat. O manželovi hovorí s láskou v očiach. Vraj stačilo, aby sa na seba pozreli, a už si rozumeli.

Pani Hajduková stále sleduje správy i dianie vo svete. Má už problémy s chôdzou, ale je samostatná.

Ťažké tomu uveriť

Jej úžasná pamäť, pútavé rozprávanie a široký úsmev na tvári dodávajú energiu aj mladým ľuďom v jej okolí a je tak len ťažké uveriť, že patrí k najstarším Prešovčankam.

Sama sa úhľadne podpísala aj do pamätnej knihy mesta Prešov. Pani Irene Hajdukovej želáme aj my najmä pevné zdravie a veľa krásnych a radostných chvíľ v kruhu najbližších.

Zábery z návštevy oslávenkyne si pozrite v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Oslava 101. narodenín Prešovčanky Ireny Hajdukovej
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM