Magazín Lifestyle

Ako nájsť skutočnú LÁSKU? Pritiahnite ju k sebe najvhodnejšou FARBOU

Hľadáte svoju spriaznenú dušu? Skúste využiť psychológiu farieb.

Ilustračný obrázok k článku Ako nájsť skutočnú LÁSKU? Pritiahnite ju k sebe najvhodnejšou FARBOU
Zdroj: pixabay.com

Farby už od nepamäti vplývali na psychiku a emócie. Ak hľadáte spriaznenú dušu, skúste si partnera či partnerku k sebe pritiahnuť vhodnou farbou.

„Je úžasné, ako môžu farby skutočne ovplyvniť náladu a správanie. Niektoré z nich sú spojené s fyziologickými zmenami, vrátane zvýšeného krvného tlaku a zrýchleného metabolizmu,“ povedala pre Verywell Mind uznávaná psychologička Rachel Goldman.

Niektoré farby sa spájajú s romantikou, blízkosťou či intimitou. Využite psychológiu farieb počas randenia a oblečte sa do najlepších faribičiek alebo sa nimi obklopte.

Červená

Pravdepodobne nikoho neprekvapí, že do rebríčka sa dostala červená. Je farbou vášne, lásky, energie, zmyselnosti, odvahy aj nádeje. „Červená je vysoko energetická farba, vďaka ktorej sa ľudia cítia sebavedomo a sexi. Posilňuje chémiu medzi dvoma ľuďmi a povzbudzuje ich k tomu, aby sa k sebe viac priblížili,“ píše Color Meanings.

No červená sa zároveň spája s agresiou a nebezpečenstvom. Ukrýva v sebe veľa emócií, preto sa držte hesla, že menej je niekedy viac. Tak či onak, získate zaručenú pozornosť.

Fialová

Spojením modrej a červenej vznikol odtieň, ktorý sa spája s láskou, obetavosťou, inšpiráciou, vernosťou a vytrvalosťou. Farba vyvoláva pocit relaxu, luxusu a pokoja, a možno aj vďaka nej si užijete spoločné chvíle čo najlepšie. Pozor, tmavý odtieň môže navodzovať pocit znepokojenia.

Aké ďalšie farby by ste mali rozhodne vyskúšať? Prečítate na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM