Lenka Fedorová Regióny

Ako rozprúdiť krv v pravý jarný víkend? 10 tipov na adrenalínové atrakcie v Košiciach a okolí

Teplé počasie láka von a aj vy premýšľate ako ho využiť? Košice vám ponúkajú množstvo nezabudnuteľných aktivít, počas ktorých sa vám dostane adrenalín do žíl.

Ilustračný obrázok k článku Ako rozprúdiť krv v pravý jarný víkend? 10 tipov na adrenalínové atrakcie v Košiciach a okolí
Zdroj: TASR

Košice jednoznačne nepatria k nudným mestám. Pýšia sa titulmi Európske hlavne mesto kultúry 2013 či Európske mesto športu. Mesto však ponúka aj mnoho adrenalínových zážitkov pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové.

LET BALÓNOM

Už vás nebaví sa každoročne len pozerať na balónovú fiestu, ktorá zapĺňa oblohu nad mestom? Berte nohy na plecia a sami zažite pohľad na mesto a jeho okolie z vtáčej perspektívy. Vďaka balónu zažijete dobrodružstvo, romantiku, nadšenie i radosť.

SPLAV HORNÁDU

Ak vám nevadí „trocha“ vody, jednoznačne odporúčame vyskúšať splav Hornádu. Adrenalínu zažijete až až. Splavovať Hornád môžete od priehrady pri Ružíne až po Košice. Tento úsek je vhodný aj pre úplných začiatočníkov, takže sa vôbec nemusíte obávať. Stačí vám oblečenie, ktoré vám nevadí, že zmokne, topánky do vody, dobrá nálada a chuť zažiť niečo nové.

PARAGLIDINGOVÝ VYHLIADKOVÝ LET

Stalo sa vám už, že ste na oblohe začuli zvláštny zvuk, no keď ste dvihli hlavu, uvideli ste trojkolku s padákom? Neďaleko Košíc môžete tento let taktiež absolvovať. Skúsený inštruktor vás prevedie krásami okolia. Vďaka motorovému lietaniu môžete letieť akýmkoľvek smerom a navštíviť miesta, ktoré vás zaujímajú. Fotky budú stáť za to!

PAINTBALL

Vynikajúca zábava vás čaká na napínavom paintballe na Alpinke. Zastrieľajte si paintbalovými zbraňami na netradičné kovové terče. Paintball je skvelým spôsobom ako sa zabaviť s kolegami z práce či priateľmi. Nasaďte si ochranné masky a berte zbrane. Princíp je jednoduchý, kto bude zasiahnutý farebnou strelou, v hre končí. Bude to stáť za to!

TAJOMSTVO DA VINCIHO

Dokážete vyriešiť tajomstvo Da Vinciho za 70 minút? Kto túto výzvu prijme, určite neoľutuje. Ak vás lákajú záhady, tajomstvá a nebojíte sa nepoznaného, táto hra je určená práve pre vás. Podľa legiend bol svätý grál kalich, z ktorej údajne pil Ježiš pri poslednej večeri. Vašou úlohou je nájsť tento grál, avšak Leonadro Da Vinci ho skryl tak, že to bude poriadne ťažký oriešok!

TANDEMOVÝ ZOSKOK

S úžasom sledujete ako vaši priatelia zažili zoskok z lietadla a teraz sa chvália fotkami? Zažite to tiež! Neďaleko Košíc, nad Slovenským rajom si tento adrenalínový počin môžete sami vyskúšať. Inštruktori vás zaškolia, sadnete do lietadla a adrenalín sa môže začať. Samozrejmosťou je foto aj videozáznam, takže sa rýchlo budete môcť pochváliť svojím zážitkom. Spomienkou vám okrem záznamu bude aj certifikát, že ste tento zoskok absolvovali.

MOTOKÁRY

Autičkári a milovníci rýchlej jazdy si prídu na svoje. Špičkovo vybavené motokáry, príjemný kolektív a adrenalín v žilách vás povedú traťou, ktorú sa snažia organizátori stále meniť a zlepšovať. Ak si chcete s partiou vychutnať adrenalínový večer, trať si môžete zarezervovať aj pre seba.

PANIQ ROOM

Videli ste film SAW? Teraz si ho môžete vyskúšať naživo. Nedopatrením sa s priateľmi ocitnete v izbe vraha, ten vám dá šancu na únik, no potrápi vás množstvo hlavolamov. Máte 60 minút na to, aby ste utiekli. Po stretnutí s mafiou sa ocitnete v druhej izbe. Adrenalín začne, keď si uvedomíte, že o 60 minút je naplánovaná demolácia budovy…

PILOT NA SKÚŠKU

Snívali ste vždy o tom, že sa raz stanete pilotom? Alebo vás len fascinuje pilotovanie lietadla? Nemusíte sedieť len na sedadle spolujazdca, ale riadenie môžete vziať do vlastných rúk. Skúsení inštruktori vás najprv oboznámia so strojom, jeho riadením aj priebehom letu. Skúsený pilot potom vynesie lietadlo do vzduchu a potom prenechá velenie vám.

VYHLIADKOVÝ LET LIETADLOM

Zabudnite na starosti a pozrite sa na svet inými očami. Vyhliadkový let lietadlom vám ponúka zažiť pocit slobody a pocit bezstarostnosti. Vyleťte do výšok, z ktorých si môžete vychutnať pohľad na Košice i okolie mesta. Povolené je fotiť, nahrávať, vychutnávať si a oddychovať :)

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM