han Zo Slovenska

Ako sa bude riešiť integrácia Ukrajincov? Minister Mikulec vie ako na TO!

Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) sa zaoberal prípravou akčného plánu integrácie Ukrajincov, ktorí utiekli pred vojnou na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa bude riešiť integrácia Ukrajincov? Minister Mikulec vie ako na TO!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bude mať 12 oblastí a 34 rezortných úloh. Po jeho rokovaní o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Krízový štáb zároveň rokoval o zriadení pracovnej skupiny, ktorá sa má zaoberať energetickou bezpečnosťou.

Kedy sa schváli?

Krízový štáb si podľa Mikulca prešiel úlohy z akčného plánu. Ministerstvá majú k nemu vzniesť do piatka (2.9.) pripomienky, ktoré budú rýchlo vyhodnotené migračným úradom a riadiacim výborom pre migráciu a azyl. „Následne potom znova zvolám ústredný krízový štáb, kde si stratégiu a akčný plán schválime,“ poznamenal Mikulec.

Témou rokovania bolo aj zriadenie pracovnej skupiny, zaoberajúcej sa energetickou bezpečnosťou. Mikulec priblížil, že ju povedie ministerstvo hospodárstva a ÚKŠ.

„Poskytneme absolútnu súčinnosť v rámci koordinácie,“ povedal.

Dohodli sa aj na tom, aby sa jednotlivé veci, týkajúce sa energetickej krízy, mohli koordinovať nadrezortne. Dodal, že prípadný odchod šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) by nemal mať vplyv na zriadenie skupiny.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM