Rôzne

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Jedinečné zábery bývalej michalovskej stanice pripomínajú jej výstavbu a aj spustenie prevádzky. Bolo to dávno, keď sa v Michalovciach začali písať jej začiatky. Ako to vyzeralo vtedy si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!
Zdroj: Dnes24.sk

Fotografie z minulých rokov dýchajú poriadne bradatou históriou a tú si môžete pripomenúť aj vy. V našej fotogalérii sa presvedčíte aj o tom, ako to vyzeralo počas výstavby železničnej i bývalej autobusovej stanice v Michalovciach.

Autobusová stanica z čias, keď tam ešte nestála :-) A dnes tam už nestojí zase, pretože sa presunula k železničnej stanici. Michalovce boli jedným z mála miest na Slovensku, ktoré ešte nemalo autobusovú stanicu v blízkosti železničnej, Navyše miesto, kde bola donedávna autobusová zastávka bolo v minulosti historickým centrom – srdcom Michaloviec a jeho využitie bolo určené skôr na kultúrne, duchovné a spoločenské aktivity nie ako dopravný uzol.

Najstaršia história mesta Michalovce sa nachádza pod Kostolným námestím. kostolné námestie tvorí historicky najcennejšiu časť mesta. Okolo bývalých sakrálnych stavieb sa aj pochovávalo.

Môže vás zaujímať:

Cinterik neďaleko Michaloviec spája príbehy grófov i kniežat: Viac ako dvesto rokov histórie sa zapísalo do zeme, FOTO

Pikoška z histórie o neposednom kostole: Viete, kde majú tohto nezbedníka?

Dočká sa obľúbené letovisko veľkého návratu? Slová, ktoré potešia všetkých milovníkov Domaše!

Historické zábery: Prejdite sa do minulosti uličkami starých Michaloviec

Foto: fb Zemplínska šírava

Jedinečné zábery michalovskej stanice
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM