Tlačové správy Tlačové správy

Ako vybrať zásnubný prsteň

Keď si vyberáte svadobné obrúčky, do tohto procesu sú zapojení obaja z páru, takže viete, či sa budú tomu druhému páčiť, alebo nie. No keď muži vyberajú zásnubný prsteň, musia sa spoľahnúť iba na seba a svoj vkus. A samozrejme ešte to množstvo indícií, ktoré počas vzťahu dostali.

Ilustračný obrázok k článku Ako vybrať zásnubný prsteň
Zdroj: Klenotyhematit.sk

Na čo by ste si teda mali dať pozor pri výbere snubného prsteňa, aby ste nesiahli vedľa?

Snubný prsteň za tri mesačné výplaty

Jednou z najčastejších rád, ktorú dostanete, je, že snubný prsteň by mal stáť minimálne tri a ideálne až štyri mesačné platy muža. Nuž, nie je známe, kto toto pravidlo vymyslel, indície nasvedčujú, že ide o veľmi podnikavého klenotníka alebo nenásytnú ženu, ale ničím takýmto sa riadiť nemusíte. Dôležité je, aby bol prsteň pekný.

Nebojte sa internetových obchodov

Síce sú internetové obchody stále populárnejšie, šperky ľudia stále kupujú radšej naživo. Nebojte sa kúpiť ani zásnubný prsteň cez internet, okrem toho, že ušetríte kilometre, máte možnosť použiť filtre – chcete prsteň zo žltého či bieleho zlata? V akej cenovej kategórii sa pohybujete a majú vašu (vašej budúcej pani) veľkosť? Skoro každý internetový obchod má možnosť takého filtrovania, takže budete vidieť len prstene, ktoré si môžete dovoliť a zaujímajú vás. Samozrejme, že by ste sa mali zaujímať o to, či prsteň môžete vrátiť a aj o to, či má obchod potrebný certifikát.

Platina, biele či žlté zlato

Otázka, na ktorú musíte odpovedať podľa vkusu vašej priateľky. Ak sa neviete rozhodnúť, prezrite si jej šperkovnicu a urobte si krátku analýzu farby šperkov. Dôležité pre vás je, aby ste vedeli, že biele zlato a platina nie je to isté – platina nie je zliatina, je odolnejšia, žiarivejšia a zároveň aj drahšia ako biele zlato.

Ako zistiť veľkosť

Existuje niekoľko spôsobov, ako zistiť veľkosť. Jedným z nich je počúvať vašu priateľku, a keď tento údaj náhodne spomenie, zapamätať si ho. Ďalšou možnosťou je počas jej neprítomnosti požičať si prsteň a ukázať v klenotníctve, prípadne ho odmerať vďaka špeciálnym papierovým „metrom“.

Navštívte Klenotyhematit.sk a vyberte si krásne svadobné obrúčky online z pohodlia domova.

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM