Zo zahraničia

Aktivisti vnikli do britského parlamentu: PRILEPILI sa ku kreslu

Skupina aktivistov využila prehliadku priestorov pre verejnosť a vnikla do parlamentu. Žiadali „občianske“ zhromaždenie pre klimatické záležitosti.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti vnikli do britského parlamentu: PRILEPILI sa ku kreslu
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Klimatickí aktivisti vnikli v piatok do Dolnej snemovne britského parlamentu a prilepili sa ku kreslu predsedajúceho. Žiadali účasť verejnosti na debate o klíme. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC.

Prečítali príhovor

Aktivisti z hnutia Extinction Rebellion sa do parlamentu dostali ako účastníci prehliadky priestorov pre verejnosť, píše BBC. Parlament má letnú prestávku a poslanci sa sem majú vrátiť v pondelok 5. septembra.

Demonštranti prečítali príhovor, v ktorom žiadali „občianske“ zhromaždenie pre klimatické záležitosti. Ďalší aktivisti s transparentami protestovali pred budovou parlamentu.

Prečítajte si tiež

Desiatky ľudí

Hovorkyňa Extinction Rebellion Nuala Lamová pre BBC povedala, že do protestu sa zapojilo približne 50 osôb. Aktivisti podľa nej požadujú „demokratický systém“, ktorý bežným ľuďom umožní účasť na riešení záležitostí súvisiacich s klimatickou zmenou.

Hovorca Dolnej snemovne povedal, že predstavitelia tejto inštitúcie sú oboznámení s incidentom a k riešeniu tejto situácie pristupujú s naliehavosťou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Aktivisti vnikli do Dolnej snemovne britského parlamentu
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM