Aktualizované Správy Politika

Policajný exprezident Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu!

Bývalý policajný prezident je v súčasnosti vo väzbe. Jeho stav je kritický.

Ilustračný obrázok k článku Policajný exprezident Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Stav policajného exprezidenta Milana Lučanského je kritický po tom, čo sa pokúsil vo väzbe v Prešove o samovraždu. Informoval o tom hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Bol monitorovaný

„Dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný M. Lučanský pokúsil o samovraždu. Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo,“ povedal Bubla. Bližšie informácie poskytne ministerstvo na stredajšom (30. 12.) brífingu.

Preverí to Žilinka

Situáciu preverí aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

„V súčasnosti je na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove,“ povedala Tökölyová.

„Môžem poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií,“ povedal obhajca Lučanského Matúš Beresecký. Zbor väzenskej a justičnej (ZVJS) informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti.

Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu. informoval o tom komunikačný odbor ZVJS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM